Μειωμένη κατά 21,4% η κίνηση στους δρόμους

Μειωμένη κατά 21,4% η κίνηση στους δρόμους

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειωμένη κινητικότητα στους κεντρικούς δρόμους παρατηρήθηκε κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο επιβολής των νέων, αυστηρότερων μέτρων περιορισμού. Ο περιορισμός της κυκλοφορίας άγγιξε το 21,4% κατά μέσον όρο στη διάρκεια του διημέρου 6-7 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής. 

Ειδικότερα, το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου οχημάτων, που σε περιπτώσεις άγγιξε ακόμη και το 54%. Η σημαντικότερη μείωση καταγράφηκε στη λεωφόρο Ποσειδώνος, την οποία διήνυσαν 54,1% λιγότερα οχήματα σε σύγκριση με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (27, 28/2). Ακολουθούν η λεωφόρος Βουλιαγμένης, στην οποία καταγράφηκε μείωση της κίνησης κατά 32,6%, η λεωφόρος Συγγρού 31,4%, η λεωφόρος Κηφισίας 26,5% και η λεωφόρος Μεσογείων 25,4%. Η μικρότερη μείωση της κινητικότητας εντοπίστηκε επί της λεωφόρου Κηφισού, με τη μείωση να περιορίζεται στο 21,5%. 

Τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής προέρχονται από 1.000 αισθητήρες μέτρησης κυκλοφοριακού φόρτου, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Περιφέρειας. Τα κυκλοφοριακά αυτά δεδομένα αποτελούν ένα εργαλείο αξιολόγησης της αποδοτικότητας των στοχευμένων μέτρων που λαμβάνονται για τους αρμόδιους φορείς. «Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι οι πολίτες προχώρησαν στην πιστή τήρηση των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων κατά τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύει η Αττική λόγω της πανδημίας», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.   

Λιγότερα τροχαία

Στο μεταξύ, η επιβολή των μέτρων περιορισμού της κινητικότητας εδώ και ένα χρόνο φαίνεται ότι έχει θετική επίπτωση και στα τροχαία ατυχήματα. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2020 καταγράφηκε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 30,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κατά τον τελευταίο μήνα του περασμένου έτους σημειώθηκαν 573 τροχαία ατυχήματα, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 28 άτομα (μείωση 45,1%), ενώ τραυματίστηκαν βαριά 27 (μείωση 42,6%) και 614 ελαφρά (μείωση 34,3%).

Μείωση σε ποσοστό 22,8% κατέγραψαν και τον Νοέμβριο του 2020 τα τροχαία ατυχήματα που έλαβαν χώρα σε ολόκληρη την επικράτεια και στοίχισαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάσημα του 2019, και ανήλθαν σε 647 τον αριθμό. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, στα 647 οδικά τροχαία ατυχήματα του Νοεμβρίου 2020 καταγράφηκαν 50 νεκροί (αύξηση 16,3%), 32 βαριά τραυματίες (μείωση 30,4%) και 960 ελαφρά τραυματίες (μείωση 29%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή