Εστίαση: «Φρένο» στα σενάρια για άνοιγμα πριν το Πάσχα

Εστίαση: «Φρένο» στα σενάρια για άνοιγμα πριν το Πάσχα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φρένο» στα σενάρια για άνοιγμα της εστίασης πριν το Πάσχα, βάζουν κυβερνητικά στελέχη, ακολουθώντας το στίγμα που έδωσε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε πως η εστίαση θα επαναλειτουργήσει μετά τις γιορτές του Πάσχα, αρχής γενομένης από τους εξωτερικούς χώρους.

«Όταν θα είμαστε στην κατάλληλη στιγμή, θα επιτραπεί να λειτουργήσει η εστίαση. Προφανώς, το βλέπουμε κάποια στιγμή μετά το Πάσχα. Έχουμε μια χώρα που μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση και σε εξωτερικούς χώρους. Πέρυσι ξεκινήσαμε την λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς και ημι-υπαίθριους χώρους. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει έτσι. Φαίνεται όμως ότι αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα» σημείωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ γνωστοποίησε ότι εντός Μαΐου θα εκταμιευθούν οι πόροι του πακέτου στήριξης της εστίασης.

Διαβάστε ακόμη: Σταϊκούρας: Ενίσχυση τουρισμού μέσω ΕΣΠΑ, όπως στην εστίαση

Ταυτόχρονα, o κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε, ότι ο τουρισμός που έχει σχέση με την εστίαση, θα επαναλειτουργήσει, ανεξαρτήτως του πότε θα λειτουργήσει αυτόνομα ο κλάδος της εστίασης. «Σε ένα κατάλυμα ή όποιος μένει σε ένα ξενοδοχείο, μπορεί να φάει. Η εστίαση που σχετίζεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει. Το πότε θα λειτουργήσει ανεξάρτητα η εστίαση θα περιμένουμε να μας το πουν οι ειδικοί».

Στο ερώτημα αν οι υπουργοί πιέζουν την επιτροπή των ειδικών για την άρση των μέτρων, υποστήριξε ότι «κάθε υπουργείο όταν καλείται δίνει προτάσεις για το πώς θα λειτουργήσει η δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτό. Θέτουμε τους κανόνες και οι επιστήμονες βλέπουν αν αυτό χωρά στο μοντέλο τους, πόσο επηρεάζεται η κινητικότητα και η διασπορά του ιού, και μετά αποφασίζουν».

Διαβάστε ακόμη: Οι δύο εβδομάδες που κρίνουν το Πάσχα στο χωριό

Τέλος στα σενάρια για άνοιγμα της εστίασης, πριν τις γιορτές, έβαλε και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως είπε «είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουμε να έχουμε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης, γι’ αυτό και οι μετακινήσεις στα χωριά θα είναι μια σημαντική ανάσα για τους πολίτες». 

Σε ό,τι αφορά στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, σημείωσε ότι η πιθανότητα να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε το Πάσχα στα χωριά μας θα είναι μια μεγάλη ανάσα. «Καλώς εχόντων των πραγμάτων, εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα, όχι σε περιοχές όμως που θα είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες. Το λογικό είναι περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο, να είναι σχετικώς προσβάσιμες», υπογράμμισε.  

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε από το βήμα της Βουλής -στο πλαίσιο της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών- πως η εκτίμησή του είναι ότι «η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή