Τρίτη εισαγγελική έρευνα για Μένιο Φουρθιώτη

Τρίτη εισαγγελική έρευνα για Μένιο Φουρθιώτη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα εισαγγελική έρευνα για τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη παραγγέλθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, μετά τις καταγγελίες ότι είχε πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, ενώ δεν ήταν μέλος της Ενωσης Συντακτών, και προσπαθούσε με αυτή να επιτύχει διαπιστεύσεις, καθώς επιχείρησε να εξασφαλίσει και διαπίστευση στη Βουλή με την προσκόμιση της πλαστής δημοσιογραφικής ταυτότητας. Η έρευνα, τρίτη κατά σειράν, διατάχθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου προκειμένου να διαπιστωθεί η διάπραξη ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων η πλαστογραφία με χρήση και μάλιστα εξακολουθητικά.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται δύο ακόμα έρευνες, μία της Οικονομικής Εισαγγελίας για τις καταγγελίες ότι εξαπάτησε το Δημόσιο και εισέπραξε ποσά από το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» του υπουργείου Εργασίας περίπου 200.000 ευρώ, έρευνα που διατάχθηκε από ημέρες από τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστο Μπαρδάκη, ο οποίος ερευνά και φορολογικής φύσεως θέματα για τον Φουρθιώτη. Επίσης, μία ακόμη έρευνα αφορά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση, ότι πραγματοποίησε έφοδο στο γραφείο του απειλώντας τους υπαλλήλους, επειδή δόθηκε εντολή να διακοπεί η χρηματοδότηση εταιρειών του από το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», όταν επί υπουργίας Βρούτση εντοπίστηκε ότι η είσπραξη χρημάτων για λογαριασμό των εταιρειών του από τον Μένιο Φουρθιώτη είχαν ως υπόβαθρο αναληθή και ψευδή δεδομένα.
Ιωάννα Μάνδρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή