Σχολές οδηγών: Με self test στο τιμόνι

Σχολές οδηγών: Με self test στο τιμόνι

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα χθες για τις σχολές οδηγών, οι οποίες εξυπηρετούν πλέον όλες τις κατηγορίες υποψηφίων, ικανοποιώντας το αίτημα τόσο των εκπαιδευτών και ιδιοκτητών σχολών οδήγησης όσο και των χιλιάδων υποψηφίων οδηγών. Από χθες επιτρέπεται η διενέργεια εξ αποστάσεως μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης, καθώς και μαθημάτων πρακτικής εκπαίδευσης. Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι η απολύμανση μεταξύ διαδοχικών μαθημάτων των σημείων του εκπαιδευτικού Ι.Χ. με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι.

Παράλληλα, σε self test πρέπει να υποβάλλονται οι υποψήφιοι 24 ώρες πριν από το μάθημα και οι εκπαιδευτές οδήγησης τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Διατηρείται η υποχρέωση χρήσης μάσκας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και της εξέτασης για όλους. Στο μεταξύ, για τη διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων όλων των κατηγοριών επιβάλλεται:

  • α) Με ευθύνη του παριστάμενου εκπαιδευτή διεξάγεται η μεταφορά των υποψηφίων από και προς τον χώρο της εξέτασης, τηρουμένων των περιοριστικών μέτρων και κανόνων περί μεταφοράς επιβατών που έχουν ληφθεί λόγω COVID-19.
  • β) Self test έως και 24 ώρες πριν από την εξέταση για τους υποψήφιους οδηγούς και αυτοδιαγνωστικός έλεγχος τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για τους εξεταστές.
  • γ) Ελεγχος των δικαιολογητικών και των ερωτήσεων εκτός του εκπαιδευτικού I.X.
  • δ) Απολύμανση, μεταξύ διαδοχικών δοκιμασιών, των σημείων του I.X. με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι.

Για τη διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών, συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης για την απόκτηση ΠΕΙ και ειδικής άδειας ΕΔΧ-ταξί, πέραν των παραπάνω προβλέπεται:

  • α) Πλήρωση έως και με το 50% της χωρητικότητας των αιθουσών και με την κατά το δυνατόν αραιότερη και ομοιόμορφη κατανομή των εξεταζομένων στον χώρο.
  • β) Τήρηση απόστασης 1,5 μ. μεταξύ παρευρισκομένων.
  • γ) Σταδιακή και ελεγχόμενη είσοδος και έξοδος των υποψηφίων.
  • δ) Αερισμός των αιθουσών για 30 λεπτά της ώρας μεταξύ διαδοχικών εξετάσεων.
  • ε) Απολύμανση των H/Y και των εξαρτημάτων τους, καθώς και των θέσεων των υποψηφίων, κατά τα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ διαδοχικών εξετάσεων.

Οσον αφορά τα δίκυκλα, ο υποψήφιος εξετάζεται φορώντας τον ατομικό εξοπλισμό και ρουχισμό του. Σε περίπτωση που δεν διαθέτει εξοπλισμό, μπορεί να δανειστεί από τον εκπαιδευτή, ο οποίος οφείλει να τον απολυμαίνει πριν από κάθε χρήση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή