Π. Σταμπουλίδης: 15 Μαΐου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες

Π. Σταμπουλίδης: 15 Μαΐου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες

Το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στις 15 Μαΐου προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στις 15 Μαΐου προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ανοίγουμε την αγορά με προσεκτικά βήματα, δήλωσε ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στην ΕΡΤ.

Ως προς την εστίαση, ο γ.γ. Εμπορίου υπενθύμισε ότι ανοίγουν μόνο οι υπαίθριοι χώροι χωρίς μουσική, ώστε να υπάρχει ασφάλεια και προστασία.

⇒ Διαβάστε ακόμη: «Οδικός χάρτης» για το Πάσχα: Εκκλησίες, μετακινήσεις και πασχαλινό τραπέζι

Σημείωσε, δε, ότι οι ειδικοί πιστεύουν πως όταν υπάρχει μουσική σε έναν χώρο, τότε οι πελάτες αναγκάζονται να αυξάνουν την ένταση της φωνής τους με αποτέλεσμα να διασπείρονται σταγονίδια στον αέρα.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει επίσης ισχυρή σύσταση όταν καθόμαστε σε χώρο εστίασης να φοράμε μάσκα όταν δεν καταναλώνουμε φαγητό.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Χάρτες ECDC: Πώς προχωράει ο εμβολιασμός στην Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας

Σε ό,τι αφορά τα κασταστήματα εστίασης στα εμπορικά κέντρα, ανέφερε ότι θα λειτουργούν επί του παρόντος, μέχρι τις 15 Μαΐου, μόνο με delivery και take away.

Σχετικά μετα τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, δήλωσε ότι λειτουργούν μόνο για τους διαμένοντες σε αυτά, ενώ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα είναι ανοιχτά και για όσους δεν διαμένουν στο ξενοδοχείο αρκεί να λειτουργούν σε υπαίθριο χώρο.

Ως προς τα sms για τις μετακινήσεις, διευκρίνισε ότι η σχετική απόφαση ισχύει μέχρι τις 14 Μαΐου και αναμένεται να εκδοθεί νέα ανακοίνωση για την περίοδο μετά τις 15 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή