Αυξημένη η κυκλοφορία Ι.Χ. τη Μ. Εβδομάδα

Αυξημένη η κυκλοφορία Ι.Χ. τη Μ. Εβδομάδα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη ήταν η αύξηση της κυκλοφορίας οχημάτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας τη Μεγάλη Εβδομάδα φέτος σε σχέση με πέρυσι. Τα στοιχεία, τα οποία προέρχονται από το κέντρο παρακολούθησης της κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, δείχνουν αύξηση της κίνησης κατά μέσον όρο 89%, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη λεωφόρο Ποσειδώνος προς Γλυφάδα, 173% –στο αντίθετο ρεύμα, προς Πειραιά, η αύξηση ήταν επίσης μεγάλη, της τάξεως του 147,8%– σε σχέση με τη Μεγάλη Εβδομάδα του 2020. Βεβαίως, τη Μεγάλη Εβδομάδα του 2020 (η Μεγάλη Δευτέρα ήταν 13 Απριλίου) τα μέτρα περιορισμού ήταν πολύ πιο αυστηρά και οι ναοί είχαν παραμείνει κλειστοί για τους πιστούς. Επίσης, όπως και φέτος, είχε απαγορευτεί η μετακίνηση σε εξοχές και χωριά, ενώ τα καταστήματα λιανικής, εκτός από όσα σχετίζονταν με την προμήθεια τροφίμων, ήταν κλειστά.

Συγκεκριμένα, εκτός από τις διαφορές όσον αφορά τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα σε σχέση με την πανδημία, ασφαλώς μεγάλο ρόλο για τον κυκλοφοριακό φόρτο του συγκεκριμένου οδικού άξονα έπαιξε και ο καιρός. Οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν τους Αθηναίους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να φύγουν εκτός Αττικής, σε παραλίες, έστω και για το θεαθήναι. Στη λεωφ. Ποσειδώνος προς Πειραιά ανά ώρα διέρχονταν 3.040 αυτοκίνητα από τη Μ. Δευτέρα έως και τη Μ. Τετάρτη φέτος, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι περνούσαν μόνο 1.227 αυτοκίνητα. Στο ρεύμα της Ποσειδώνος προς Γλυφάδα φέτος μετρήθηκαν κατά μέσον όρο 2.225 αυτοκίνητα την ώρα, ενώ πέρυσι 814. Αύξηση της κίνησης σημειώθηκε και στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας (115%), στη λεωφ. Μεσογείων (71%), στην Αλεξάνδρας (43%), στην Αρδηττού (97%), αλλά και στη λεωφ. Κηφισού (78%) και στην Πέτρου Ράλλη (60%). 

Κατά μέσον όρο, ανά μία ώρα στη λεωφόρο Κηφισού προς Λαμία, παρά την απαγόρευση των μετακινήσεων, φέτος περνούσαν 5.887 οχήματα, ενώ πέρυσι οι αντίστοιχες μετρήσεις είχαν δείξει 3.347 οχήματα ανά ώρα. Στο αντίθετο ρεύμα της λεωφόρου Κηφισού, προς Πειραιά, ανά ώρα διέρχονταν 5.940 οχήματα συγκριτικά με 3.343 πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή