ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΕΘΑ: διαγωνισμός καινοτομίας

yetha-diagonismos-kainotomias-561366796

Με σκοπό την κινητοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε χθες τον πρώτο διαγωνισμό καινοτομίας και τεχνολογίας. Στόχος είναι να αναδειχθούν νέες, πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, οι οποίες θα είναι βασισμένες στις νέες τεχνολογίες και θα αναδεικνύουν την καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα της Αμυνας.

Ο διαγωνισμός εντάσσεται σε μια προσπάθεια μεγαλύτερης διασύνδεσης των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με δυνάμεις της αγοράς. Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Καινοτομώντας στην επίγνωση της επιχειρησιακής κατάστασης (Situational Awareness Innovation)».

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν: οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο με ελληνική υπηκοότητα και μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα, άνω των 18 ετών, και αποτελεί εν ενεργεία μόνιμο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, επιστημονικό προσωπικό/φοιτητές των ανωτάτων ακαδημαϊκών (ΑΕΙ, ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ) ιδρυμάτων και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας, προσωπικό μικρών, μεσαίων και νεοφυών (startup) επιχειρήσεων, τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και, τέλος, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας με δραστηριότητα στην τεχνολογία και στην καινοτομία.