Κυκλοφοριακή ασφυξία στην πρωτεύουσα

Κυκλοφοριακή ασφυξία στην πρωτεύουσα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνθήκες κυκλοφοριακής ασφυξίας συναντά κανείς στους δρόμους της πρωτεύουσας, με το μποτιλιάρισμα να συνοδεύει σχεδόν κάθε μετακίνηση. Η άρση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται ότι απελευθέρωσε και τα τελευταία ίχνη αναστολών των μετακινούμενων, οι οποίοι εκ του αποτελέσματος διαπιστώνεται ότι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους. Η επαναφορά ορισμένων δραστηριοτήτων από τη μία και το άνοιγμα του τουρισμού από την άλλη έφεραν την πρωτεύουσα, η οποία εξακολουθεί και μετρά σημαντικό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού καθημερινά, στον «παλιό, καλό» εαυτό της. Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες είναι σχεδόν απροσπέλαστες κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες αιχμής, ενώ η πλειονότητα των μετακινήσεων προϋποθέτει σημαντικά αποθέματα υπομονής. 

Η συνολική κυκλοφοριακή εικόνα της Αθήνας εμφανίζεται αυξημένη σε ποσοστό που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά το 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής. Κατά μέσον όρο η κυκλοφορία παρουσιάζεται αυξημένη κατά 5,2% σε σχέση με πέρυσι και κατά 5,9% σε σχέση με το 2019.

Την περασμένη Δευτέρα, η μεγαλύτερη αύξηση της κυκλοφορίας καταγράφηκε στη λεωφόρο Κηφισίας (στο ρεύμα προς το κέντρο της Αθήνας), σε ποσοστό 54% σε σχέση με την αντίστοιχη Δευτέρα του 2020 (17/5/20). Ακολουθούν η λεωφόρος Αθηνών (προς κέντρο) με αύξηση 34%, η λεωφόρος Αθηνών (με κατεύθυνση προς Δαφνί) με 28%, η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας (προς Χίλτον) με ποσοστό 22%, η Πέτρου Ράλλη (προς κέντρο) με 14% και η λεωφόρος Ηλιουπόλεως με κατεύθυνση προς το κέντρο, όπου η κίνηση ενισχύθηκε κατά 12%. 

Αντίστοιχα, οι οδικές αρτηρίες στις οποίες καταγράφηκε μεγαλύτερη αύξηση της κυκλοφορίας σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 (20/5/19) είναι η λεωφόρος Αρδηττού (32%), η λεωφόρος Αθηνών με κατεύθυνση προς το κέντρο (31%), η λεωφόρος Κηφισίας (17%), η λεωφόρος Βασ. Σοφίας προς Χίλτον (16%), η Πέτρου Ράλλη (προς κέντρο) με ποσοστό 12%, η λεωφόρος Αθηνών προς Δαφνί (11%) και η λεωφόρος Κηφισού προς Λαμία (9%). 
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Προτεραιότητά μας, η προάσπιση της οδικής ασφάλειας και η διευκόλυνση των οδηγών», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή