Κατάθεση του Σταύρου Παπασταύρου

Κατάθεση του Σταύρου Παπασταύρου

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εφιαλτικά αντιθεσμικές ενέργειες ενοχοποίησής του με τη συνδρομή τής τότε Εισαγγελίας Διαφθοράς περιέγραψε στην πολύωρη κατάθεσή του στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, που εξετάστηκε ως μάρτυρας κατά του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται στο ανώτατο δικαστήριο μετά την απόφαση της Βουλής περί παραπομπής με τις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο Σταύρος Παπασταύρου, όπως δήλωσε προσερχόμενος στο ανώτατο δικαστήριο, στοχοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους εξαιτίας της σχέσης του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, αντιμετωπίζοντας άδικες κατηγορίες, από τις οποίες, μετά έξι χρόνια προσπαθειών, τελικά απαλλάχθηκε.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου στο «σύστημα» που δρούσε επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης υπό την ενεργό συμμετοχή του πρώην υπουργού Δημ. Παπαγγελόπουλου, με την εφαρμογή αντιθεσμικών πρακτικών με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων διά της οδού των δικαστικών διώξεων.

Ο κ. Παπασταύρου μίλησε για συντονισμένη προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρα» εις βάρος του, αλλά και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή που ήταν πελάτης του, από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και ομάδα δημοσιογράφων και εισαγγελέων που συνεργούσαν με τον πρώην υπουργό και ελέγχονται δικαστικά μετά την απόφαση της Βουλής περί παραπομπής τους στη Δικαιοσύνη.

Κατά την κατάθεσή του ο δικηγόρος, που αντιμετώπισε «καφκικού» τύπου διώξεις, αναφέρθηκε στη στοχοποίησή του αλλά και στην προσπάθεια εμπλοκής του ακόμα και στην υπόθεση της Novartis από την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, χωρίς επιτυχία, ενώ δεν παρέλειψε να περιγράψει το πολιτικό περιβάλλον ενοχοποιήσεων που είχε τότε (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) διαμορφωθεί, αναφέροντας ως παράδειγμα συζητήσεις του με τον τότε πανίσχυρο υπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι η δίωξη Παπασταύρου ήταν πολιτικής φύσεως λόγω των σχέσεών του με τη Νέα Δημοκρατία.

Και ενώ η κατάθεση Παπασταύρου, όπως εκτιμάται, προσέφερε νέα επιβαρυντικά στοιχεία κατά των εμπλεκόμενων προσώπων, η ανάκριση για Novartis και καταγγελίες Μιωνή συνεχίζεται σε αναμονή της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου για τους προστατευόμενους μάρτυρες, απόφαση κομβικής σημασίας, που πρόκειται να ληφθεί τις επόμενες εβδομάδες μετά την κατάθεση της πρότασης από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, η οποία έχει οριστεί ως εισαγγελέας στις ανακρίσεις που γίνονται με τη διαδικασία περί Ειδικού Δικαστηρίου.

Πάντως, όσον αφορά τη σειρά διώξεων και δικαστικών εμπλοκών που είχαν ανοίξει εις βάρος του Σταύρου Παπασταύρου, όπως έγινε γνωστό και από τον ίδιο, κατέληξαν όλες σε απαλλαγή του ιδίου αλλά και των προσώπων που παρασύρθηκαν στον κυκεώνα των ερευνών αυτών, όπως οι Σάμπυ Μιωνής, Αγγελος Μεταξάς και άλλοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή