Επικαιροποίηση περιορισμών πτήσεων εσωτερικού, εξωτερικού

Επικαιροποίηση περιορισμών πτήσεων εσωτερικού, εξωτερικού

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικαιροποιήθηκαν οι αεροπορικές οδηγίες που αφορούν στους περιορισμούς προς τους επιβάτες πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αεροπορικές οδηγίες της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών (πλην των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Συμφωνίας Σένγκεν). Από τη συγκεκριμένη οδηγία εξαιρούνται, επιτρέπεται δηλαδή υπό προϋποθέσεις η είσοδός τους στη χώρα, επιβάτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Αυστραλίας, Βόρειας Μακεδονίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Ισραήλ, Καναδά, Λευκορωσίας, Μπαχρέιν, Νέας Ζηλανδίας, Νότιας Κορέας, Κατάρ, Κίνας, Κουβέιτ, Ουκρανίας, Ρουάντας, Ρωσίας, Σαουδικής Αραβίας, Σερβίας, Σιγκαπούρης, Ταϊλάνδης, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Μαυροβουνίου. Ολοι οι ταξιδιώτες προς τη χώρα οφείλουν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα έως την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξή τους στη χώρα.

Προϋπόθεση για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα είναι:

• Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή. 

• Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

• Εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν βεβαίωση νόσησης ισχύος δύο έως εννέα μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί με την παρέλευση τριάντα ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο από δημόσια αρχή.

• Επίσης οι ταξιδιώτες πτήσεων από το εξωτερικό δύναται να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test ή PCR) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19.

Η υποχρέωση των προϋποθέσεων (εμβόλιο ή αρνητικό τεστ ή βεβαίωση νόσησης) για είσοδο στη Ελλάδα ισχύει και για παιδιά από έξι ετών και άνω. Αντίστοιχες προϋποθέσεις ισχύουν και για όσους ταξιδεύουν σε νησιωτικούς προορισμούς της χώρας. Στο μεταξύ, σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή