Τα πανεπιστήμια στη μάχη υπέρ του εμβολιασμού

Τα πανεπιστήμια στη μάχη υπέρ του εμβολιασμού

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εμβολιαζόμαστε τώρα!». Στη μάχη υπέρ του εμβολιασμού των νέων της χώρας αναμένεται να μπουν τα ελληνικά πανεπιστήμια τη στιγμή που –λόγω και της μετάλλαξης «Δέλτα»– διακυβεύεται η διά ζώσης λειτουργία των ιδρυμάτων από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Ηδη ο πρύτανης του εμβληματικού Παν. Αθηνών Θάνος Δημόπουλος έστειλε μήνυμα για τη σημασία των εμβολιασμών, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, την Παρασκευή. «Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κλείνει ένας κύκλος δημιουργικής προσπάθειας για ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας μας. Εύχομαι σε όλες και όλους να έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν. Ταυτόχρονα, πρέπει να σημειωθεί ότι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα τελευταία τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα έχουν διεξαχθεί εξ αποστάσεως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές και πολλές φοιτήτριες να μην έχουν βιώσει, να μην έχουν νιώσει τη φοιτητική ζωή», λέει ο κ. Δημόπουλος. Και προσθέτει: «Επειδή, όμως, το επόμενο εξάμηνο είναι “στο χέρι μας” να γίνει διά ζώσης, όπως όλοι και όλες θέλουμε, υπογραμμίζω σε όλους τους υποψηφίους, καθώς και στους ενεργούς φοιτητές μας, την ανάγκη για εμβολιασμό το συντομότερο δυνατόν και σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι, ούτως ώστε τον Σεπτέμβριο να αφήσουμε τον κορωνοϊό έξω από τα πανεπιστήμιά μας. Εξάλλου, αυτή είναι και η πρακτική που ακολουθείται σε πολλά άλλα ΑΕΙ στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και άλλες χώρες».

Και ο πρύτανης καταλήγει: «Γιατί θέλουμε να ξαναβρεθούμε στο πανεπιστήμιο διά ζώσης, σε γεμάτα αμφιθέατρα, σε πρακτικές, σε ασκήσεις, σε εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα, καθώς και σε φοιτητικές εκδηλώσεις. Με ασφάλεια, όμως, και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας, τους συμφοιτητές μας, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και ιδιαιτέρως τις ευπαθείς ομάδες. Γι’ αυτό εμβολιαζόμαστε τώρα! Βγαίνουμε έξω σήμερα, ερχόμαστε πιο κοντά με ασφάλεια και αφήνουμε τον κορωνοϊό στο χθες! Εμβολιαζόμαστε όλοι και όλες τώρα! Είναι “στο χέρι μας”!» Το θέμα των εμβολιασμών των φοιτητών αναμένεται να τεθεί και στη Σύγκλητο του ιδρύματος. 

Από την πλευρά του, και ο πρύτανης του Παν. Πατρών Χρήστος Μπούρας ζήτησε από τους φοιτητές να εμβολιαστούν. Επίσης, έχει προταθεί στη Σύνοδο Πρυτάνεων να εκδώσει σχετικό μήνυμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή