Νέα νηπιαγωγεία με 1.300 θέσεις στον Δήμο Αθηναίων

Νέα νηπιαγωγεία με 1.300 θέσεις στον Δήμο Αθηναίων

Για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση που εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως προσωρινή, αλλά όχι πρόχειρη λύση θεωρεί ο Δήμος Αθηναίων τα νέα νηπιαγωγεία που δημιουργούνται έτσι ώστε να εξασφαλιστούν 1.300 θέσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και στον Δήμο Αθηναίων. Είναι η πρώτη χρονιά μετά τη θέσπιση της υποχρεωτικότητας της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης το 2018 που ο Δήμος Αθηναίων θα εφαρμόσει σε όλους τους μαθητές 4-6 ετών, περίπου 6.000 μαθητές, την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση η οποία εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.  

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων με τροπολογία το 2020 είχε λάβει αναστολή της εφαρμογής υποχρεωτικότητας της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για επιπλέον ένα χρόνο γιατί δεν διέθετε τις αναγκαίες υποδομές. Αναστολή για ένα χρόνο για τον ίδιο λόγο είχαν λάβει και οι Δήμοι Ζωγράφου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης Αττικής και Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης.

Εκτοτε έχει πραγματοποιηθεί μεγάλη προσπάθεια καθώς, όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υγείας και Παιδείας Μανόλης Καλαμπόκας, στην Αθήνα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν χώροι που να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις κυρίως όσον αφορά τον χώρο του προαυλίου.

Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων θα δημιουργηθούν 10 νηπιαγωγεία, τα οποία θα στεγαστούν είτε σε οικίσκους που θα τοποθετηθούν σε εννέα αδόμητα οικόπεδα του δήμου είτε στους αύλειους χώρους τριών υφιστάμενων σχολείων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, απαντώντας στις βολές της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι θα στοιβάξει τα νήπια σε κοντέινερ, δήλωσε: «Τα σχολεία θα είναι έτοιμα. Σύγχρονα και ασφαλή. Λύση μεταβατική, αλλά όχι πρόχειρη. Κυψέλες ζωής στις γειτονιές της Αθήνας». Το πρώτο νέο νηπιαγωγείο είναι ήδη έτοιμο στον Βοτανικό και μπορεί να φιλοξενήσει 92 νήπια. «Διαθέτει τέσσερις αίθουσες, αίθουσα νηπιαγωγών, μεγάλο υπαίθριο χώρο παιχνιδιού με πιστοποιημένα όργανα παιδικής χαράς και καλυμμένο με ελαστικές πλάκες ασφαλείας. Εχει ακόμα θερμομόνωση, συστήματα πυρασφάλειας, δίκτυο Ιντερνετ, συναγερμό, ενώ η είσοδος στον χώρο του γίνεται ελεγχόμενα με τη χρήση θυροτηλεόρασης» τονίζεται.

Οσον αφορά την εξεύρεση μόνιμης λύσης, ο Δήμος Αθηναίων με την ΚΤΥΠ και το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζονται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μόνιμης σχολικής στέγης, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή