Ανακοινώσεις Χαρδαλιά: Τι αλλάζει στις κατασκηνώσεις

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά: Τι αλλάζει στις κατασκηνώσεις

Αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τις κατασκηνώσεις ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τις κατασκηνώσεις ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, για την είσοδο στην κατασκήνωση στην έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές και εργαζόμενοι, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Σε αυξημένη επιτήρηση 6 περιοχές – Ποιοι εργαζόμενοι θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα

Παράλληλα, τα παιδιά στην κατασκήνωση θα υποβάλλονται σε self test μία φορά την εβδομάδα, ενώ οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, καλούνται να κάνουν ένα rapid και ένα self test την εβδομάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης ότι δεν θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια, εκτός κι αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή αποχώρηση παιδιού.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Παπαευαγγέλου: Οι νέοι μεταφέρουν τον ιό από τα νησιά

Για ποιους εργαζόμενους θα απαιτούνται δύο τεστ την εβδομάδα

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης ότι Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Μύκονος, Θήρα, Πάρος και Ίος έχουν κατηγοριοποιηθεί σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης.

Όπως ανακοίνωσε, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις στις έξι παραπάνω περιοχές από το προσεχές Σάββατο θα πρέπει να κάνουν από ένα self και από ένα rapid τεστ την εβδομάδα με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Με μετάλλαξη Δέλτα το 50% των νέων κρουσμάτων

Το ίδιο θα ισχύει και για μη εμβολιασμένα μέλη πληρωμάτων σε επιβατηγά πλοία και κρουαζιερόπλοια.

Τελευταίες ειδήσεις

2.794 νέα κρούσματα, 6 θάνατοι, 132 διασωληνωμένοι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή