Φωτιά στη Σάμο: Στο νησί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής – Σε γενική επιφυλακή το Σώμα

Φωτιά στη Σάμο: Στο νησί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής – Σε γενική επιφυλακή το Σώμα

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες, επιχειρούν στη Σάμο, αντιμετωπίζοντας πολλές διαφορετικές εστίες

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Σάμο μεταβαίνουν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, με ελικόπτερο Super Puma, για τον συντονισμό της δασικής πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο νησί.

Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή τίθενται όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) της Επικράτειας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στη Σάμο: Σε δύσβατη περιοχή το μέτωπο

Ενίσχυση δυνάμεων τη νύχτα στη Σάμο

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες, επιχειρούν στη Σάμο, αντιμετωπίζοντας πολλές διαφορετικές εστίες.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στα χωριά Κοκκάρι, Βουρλιώτες και Μυτιληνιοί.

Αργά το βράδυ, η φωτιά δεν απειλούσε σπίτια, ενώ στην περιοχή δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι, άνω των 2-3 μποφόρ.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο samos24.gr, το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα όλη τη νύχτα οι κάτοικοι των περιοχών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιοί, Μαυρατζαίοι.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα, προληπτικά εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και κατοικίες στην περιοχή Άγιος Φανούριος, στο Κοκκάρι.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στη Σάμο για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

42 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες στη χώρα

Από τις 7 μ.μ. την Τετάρτη έως τις 7 μ.μ. την Πέμπη, εκδηλώθηκαν 42 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και συνολικά επιχείρησαν 458 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 215 οχήματα, 7 αεροσκάφη (4 CL, 2 Air Tractor και το Beriev-200) και 5 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε νησιά του Ιονίου την Παρασκευή

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιφερειακές ενότητες Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Ζακύνθου.

Τελευταίες ειδήσεις

Αλλάζουν όλα από αύριο σε εστίαση και ψυχαγωγία – Τα νέα μέτρα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή