Πλατεία Συντάγματος: Επεισόδια στην συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών

Πλατεία Συντάγματος: Επεισόδια στην συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος, με δυνάμεις της Αστυνομίας να συγκρούονται με ομάδα συγκεντρωμένων που διαδήλωναν εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ απώθησαν τους διαδηλωτές με τη χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και ρίψη πεπιεσμένου νερού από την «Αύρα». 

Πλατεία Συντάγματος: Επεισόδια στην συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών-1

Οι συγκετρωμένοι αποχώρησαν από την Πλατεία Συντάγματος και ακολούθησε «κλεφτοπόλεμος» ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στα γύρω στενά.

Στις 21:45 άνοιξαν οι δρόμοι για την κυκλοφορία των οχημάτων. 

Διαδήλωση αντιεμβολιαστών, κατώτερη των προσδοκιών

Κατά τη διαδήλωση ενάντια του υποχρεωτικού εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, μεγάλη μερίδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε αρχικώς στην πλατεία Ομονοίας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της οργάνωσης του γιατρού Φαίδωνα Βόβολη.

Οι διαδηλωτές, διασχίζοντας με πορεία την οδό Σταδίου, έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου ήδη βρισκόταν συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος.

plateia-syntagmatos-diadilosi-antiemvoliaston-katoteri-ton-prosdokion0

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας αλλά και της συγκέντρωσης που ακολούθησε στην πλατεία Συντάγματος, οι διαδηλωτές φώναξαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, των πολιτικών εν γένει, ενώ εντύπωση προκάλεσε το ποσό συχνά έβαλαν στο στόχαστρο τους με συνθήματα τους εκπροσώπους του Τύπου.

Το πλήθος δεν υπερέβη τις 5.000 και ήταν ετερόκλητο. Υπήρχαν ακροδεξιά στοιχεία (πέταξαν φυλλάδια του κόμματος Κασιδιάρη), που φώναξαν και τα πιο επιθετικά συνθήματα, ρασοφόροι και πολίτες με εικονίσματα στα χέρια, αλλά και άνθρωποι που δεν θα ήταν εύκολο να τους ξεχωρίσεις σε οποιαδήποτε άλλη διαδήλωση, με διαφορετικό πρόταγμα.

plateia-syntagmatos-diadilosi-antiemvoliaston-katoteri-ton-prosdokion2

Οι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατέλαβαν το οδόστρωμα στην λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος της πλατείας, ωστόσο έως τις 21.00 όλα κυλούσαν ήρεμα κι ο κόσμος είχε αρχίσει τη σταδιακή αποχώρηση του. Οι γύρω δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας έμειναν κλειστοί για ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές ανέμεναν υπερδιπλάσιο πλήθος από αυτο που τελικά προσήλθε και μια απογοήτευση ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα.

Η ένταση προκλήθηκε λίγο πριν τις 21:30, όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια, καπνογόνα και άλλα αντικείμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή