Σκληρή μάχη των Ενόπλων Δυνάμεων στα πύρινα μέτωπα (video)

Σκληρή μάχη των Ενόπλων Δυνάμεων στα πύρινα μέτωπα (video)

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας απέναντι στο πύρινο μέτωπο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας απέναντι στο πύρινο μέτωπο που επιτίθεται στη χώρα. Έτσι, με κάθε πρόσφορο μέσο επιχειρεί προσπαθώντας πρώτα και πάνω απ’ όλα για τη διαφύλαξη της προστασίας της ζωής των πολιτών και στη συνέχεια για την περιουσία τους αλλά και για πολιτιστικά και περιβαλλοντικά αγαθά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Διαβάστε ακόμη: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Οι Ένοπλες δυνάμεις επεμβαίνουν με μέσα και υλικά για την πρόληψη, την επιτήρηση, την κατάσβεση και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές. Μάλιστα, στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στη Χαλκίδα με τη συνδρομή του Στρατού στήθηκε πρόχειρος καταυλισμός εντός του Δημοτικού Γυμναστηρίου Χαλκίδας για τη φιλοξενία πυρόπληκτων.

Διαβάστε ακόμη: Στη μάχη με τις φλόγες και τα πυροσβεστικά τανκς

Επιπροσθέτως, τις τελευταίες ώρες έχουν, μεταξύ άλλων, διατεθεί 10 εξειδικευμένες ομάδες στρατιωτικών τμημάτων Δευκαλίωνα εκ των οποίων 8 στις πυρκαγιές στον Ν. Ευβοίας και 2 στον Ν. Αττικής. Παράλληλα τηρούνται σε ωριαία ετοιμότητα 7 αντίστοιχες ομάδες για διάθεση σε όλη την επικράτεια. Δεκαπέντε μηχανήματα Μηχανικού με αντίστοιχα ρυμουλκούμενα, 3 πυροσβεστικά άρματα και 96 οχήματα πάσης φύσεως στον Ν. Αττικής, Ν. Ηλείας και Ν. Ευβοίας ενώ έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα περίπολα για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων στις πληγείσες περιοχές της χώρας.

Ακόμη, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων ενισχύθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ηλεία ενώ τη μεγάλη μάχη δίνουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα για την αεροπυρόσβεση και την επιτήρηση των πληγεισών περιοχών καθώς και των περιοχών υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Διαβάστε ακόμη: Στα πύρινα μέτωπα και το αμερικανικό αεροσκάφος «P8 Poseidon»

Υπενθυμίζεται ότι λαμβάνεται εικόνα από αέρος μέσω ελικοπτέρων, αεροσκαφών που έχουν στη διάθεσή τους φωτοκάμερες, εικόνες από drones καθώς και φωτογραφίες μέσω τηλεσκοπικού δορυφόρου.Στην επιτήρηση και παροχή εικόνας αξιοσημείωτη είναι η συνδρομή αεροσκάφους ναυτικών επιχειρήσεων P8 των ΗΠΑ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως έχουν αναπτυχθεί και παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για διάθεση κατάλληλες Ναυτικές Μονάδες για ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περίπτωση ανάγκης εκκένωσης ενώ σε ωριαία ετοιμότητα παραμένουν ομάδες 50 ατόμων σε όλα τα Στρατόπεδα της Χώρας που δύναται να διατεθούν κατά περίπτωση και αναλόγως των αναγκών που θα προκύψουν. Σε επιφυλακή παραμένει και η Διακλαδική Μονάδα Εγκαυμάτων του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) που έχει διατεθεί για παροχή υπηρεσιών υγείας εάν απαιτηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT