ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Αθήνα, αρχές Δεκεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος

stin-athina-arches-dekemvrioy-o-papas-fragkiskos-561482818

Για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου προγραμματίζεται η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Ο Πάπας, ως αρχηγός του κράτους του Βατικανού, θα συνομιλήσει πρώτα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στη συνέχεια με ανώτατους πολιτικούς και θρησκευτικούς παράγοντες. Η πληροφορία έγινε γνωστή από τον ίδιο τον Πάπα, ο οποίος –σε συνέντευξή του στο ισπανικό ραδιόφωνο Radio Cope που μεταδόθηκε χθες– είπε ότι στο πρόγραμμα ταξιδίων του στο αμέσως προσεχές διάστημα βρίσκεται και η Ελλάδα. «Εχω προγραμματίσει επίσκεψη στη Σλοβακία και στη συνέχεια στην Ελλάδα, στην Κύπρο και τη Μάλτα», δήλωσε. Σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η επίσκεψη του Πάπα θα ακολουθήσει χρονικά την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Νέα Υόρκη, τον Νοέμβριο, για τα θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου, αλλά και την επίσημη επίσκεψή της στην Αυστρία.

stin-athina-arches-dekemvrioy-o-papas-fragkiskos0
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο στην Ελλάδα. Στη φωτογραφία, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στo πιλοτήριο ενός Canadair (φωτ. INTIME NEWS).

Εν τω μεταξύ, η ΠτΔ επισκέφθηκε χθες την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών και τη Μοίρα Συντήρησης Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελευσίνα, οι οποίες είναι κυρίως επιφορτισμένες με την αεροπυρόσβεση. Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με ιπτάμενους και τεχνικούς. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε στην ιστορία της Μοίρας –η οποία συμμετείχε σε ανθρωπιστικές αποστολές τόσο στον πόλεμο της Κορέας όσο και στην κρίση του Κογκό–, αλλά και τη μακρά προσφορά και αυτοθυσία των πληρωμάτων των Canadair. Αναφερόμενη στη σημερινή αποστολή της Μοίρας, είπε: «Με την παρουσία μου σήμερα εδώ τιμώ και όλους εσάς που αγωνίζεστε στα μέτωπα της φωτιάς από το πρώτο έως το τελευταίο φως της ημέρας, σε όλη τη διάρκεια της πυροσβεστικής περιόδου. Τιμώ τη γενναιότητα, την αυταπάρνησή σας. Και στο πρόσωπό σας τιμώ όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που πάντοτε βρίσκεται στις επάλξεις, έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου χρειαστεί».