ΚΟΙΝΩΝΙΑ

670 εκτός υπηρεσίας στα νοσοκομεία της Πάτρας

Αναστολή εργασίας και για 376 άτομα σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

670-ektos-ypiresias-sta-nosokomeia-tis-patras-561482929

Στους 670 αναμένεται να φθάσουν οι επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων διότι δεν έχουν εμβολιασθεί. Επίσης, σε αναστολή εργασίας θα μπουν για τον ίδιο λόγο και άλλοι 376 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, από τους 2.500 εργαζομένους στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας θα μπουν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων περίπου 400, ενώ στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», όπου εργάζονται περίπου 1.300 άτομα, θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων περίπου 270. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων για τους οποίους ο φορέας θα επιβάλει το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, αναμένεται να ξεκαθαριστεί σήμερα. Και τούτο διότι δεν αποκλείεται κάποιοι από τους προαναφερόμενους εργαζομένους να έκλεισαν χθες ραντεβού για εμβολιασμό.

Αλλωστε, όπως έχει προκύψει από τα πρόσφατα στοιχεία, τις τελευταίες ημέρες εμβολιάστηκαν περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας.

Σχετικά με τα ποσοστά των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειονότητα των γιατρών έχει κάνει το εμβόλιο κατά της COVID-19, με το ποσοστό στα δύο νοσοκομεία να ξεπερνάει το 95%. Ομως, στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι χαμηλότερο.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας έχουν ξεκαθαρίσει σε δηλώσεις τους ότι δεν είναι εναντίον του εμβολιασμού, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του μέτρου της αναστολής.

Οσον αφορά στη λειτουργία των νοσοκομείων, η 6η υγειονομική περιφέρεια έχει λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Στο μεταξύ, οι διαδικασίες για ένταξη σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων προχωρούν και για τους εργαζομένους στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο Αγρινίου αναμένεται να μπουν άμεσα σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων 37 εργαζόμενοι, στο Μεσολόγγι 49, στον Πύργο 36, στην Καλαμάτα 55, στην Τρίπολη 66, στην Κόρινθο 85, στη Σπάρτη 39 και στο Ναύπλιο εννέα.