EOΕ: Επανεξελέγη στην προεδρία ο Σπύρος Καπράλος

EOΕ: Επανεξελέγη στην προεδρία ο Σπύρος Καπράλος

Για τελευταία φορά θα υπηρετήσει τον ελληνικό αθλητισμό ως πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Σπύρος Καπράλος

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τελευταία φορά θα υπηρετήσει τον ελληνικό αθλητισμό ως πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Σπύρος Καπράλος. Ο Έλληνας «αθάνατος» επανεξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τέταρτη φορά ύστερα από αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν σήμερα στην έδρα της ΕΟΕ. Ο κ. Καπράλος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και συγκέντρωσε 28 ψήφους από τις 29 ενώ η μία ήταν άκυρη.

«Ευχαριστώ πολύ που με τιμήσατε και αυτή τη φορά. Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Παρόλο που με βάση το καταστατικό μας, μου επιτρέπεται να κατέβω στο μέλλον και πάλι ως υποψήφιος Πρόεδρος, δεν προτίθεμαι να ασκήσω αυτό το δικαίωμα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2025. Θεωρώ υποχρέωσή μου να προετοιμάσω την επόμενη ημέρα στην Προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Κάποιο νέο σε ηλικία μέλος μας από αυτήν την αίθουσα θέλω να ελπίζω ότι θα είναι ο επόμενος ή η επόμενη Πρόεδρος καθώς θα πρέπει να είναι κάποιος με χρονικό ορίζοντα οκταετίας μπροστά του. Όλοι εσείς οι νέοι δείτε το σαν αγώνα όπου ξεκινάτε από την ίδια γραμμή αφετηρίας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Σπύρος Καπράλος.

EOΕ: Επανεξελέγη στην προεδρία ο Σπύρος Καπράλος-1

Στις υπόλοιπες θέσεις εκλέχθηκαν: Α΄Αντιπροέδρος: Στέλιος Αγγελούδης 16 ψήφοι – Μανώλης Κατσιαδάκης 13 ψήφοι. Β΄Αντιπροέδρος: Στέφανος Χανδακάς  27 ψήφοι. Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κολυμπάδης 28 ψήφοι.

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Ιάκωβος Φιλιππούσης  24. Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος  29 ψήφοι. Αναπληρωτή Ταμίας: Θανάσης Παπαγεωργίου 29 ψήφοι. Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (Δ.Ο.Α.) : Ισίδωρος Κούβελος 17 ψήφοι Μιχάλης Φυσεντζίδης 12 ψήφοι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δύο άνδρες στην πρώτη ψηφοφορία ήρθαν ισόπαλοι (14-14).

EOΕ: Επανεξελέγη στην προεδρία ο Σπύρος Καπράλος-2

Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.): Γιώργος Αλικάκος  22 ψήφοι. Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας (Επ.Ο.Π.): Γιάννης Καράς 28 ψήφοι. Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας (Επ.Ο.Λ.): Θανάσης Βασιλειάδης 27 ψήφοι. Πρόεδρος Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ.) Γιάννης Κάπος 21 ψήφοι. Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ.): Νίκος Ξυλούρης  25 ψήφοι.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή