Ξεκίνησαν οι ανακρίσεις για Νίκο Παππά στον Αρειο Πάγο

Ξεκίνησαν οι ανακρίσεις για Νίκο Παππά στον Αρειο Πάγο

Η υπόθεση παραπέμφθηκε από τη Βουλή και αφορά τις τηλεοπτικές άδειες το 2016

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε η ανάκριση στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, που παραπέμφθηκε από τη Βουλή στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου για την δραστηριότητά του σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πρώτος μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος φέρεται να είχε διαδραματίσει ρόλο διαμεσολαβητή  μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου  Καλογρίτσα και των εκπροσώπων λιβανέζικης εταιρείας -CCC για την προσπάθεια δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel».

Η υπόθεση απασχόλησε τη  Βουλή με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής μετά τη διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει, στις αρχές Ιουλίου 2020, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας στην αναφορά του απέδιδε στον Ν. Παππά ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό, όπως ανέφερε «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή