Ενίσχυση των περιπολιών στην Αττική

Ενίσχυση των περιπολιών στην Αττική

Ενσωμάτωση 1.026 ενστόλων στα αστυνομικά τμήματα του νομού

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενίσχυση των περιπολιών στην Αττική αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Οπως ανακοινώθηκε χθες, όλα τα αστυνομικά τμήματα του νομού Αττικής θα ενισχυθούν με συνολικά 1.026 ενστόλους. Από αυτούς, οι 306 είναι νέοι αστυνομικοί που αποφοιτούν την Κυριακή από τη σχολή αστυφυλάκων και οι υπόλοιποι 720 δόκιμοι αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός όσων υπηρετούν στα τμήματα του νομού υπολείπεται κατά 5.000 της συνολικής οργανικής τους δύναμης. Η ενσωμάτωση των νέων και δόκιμων αστυφυλάκων στα αστυνομικά τμήματα θα απελευθερώσει εμπειρότερους αστυνομικούς, οι οποίοι θα επανδρώσουν τα 100 επιπλέον περιπολικά

Αυτή τη στιγμή, κατά τις νυχτερινές ώρες στον νομό Αττικής εκτελούν περιπολίες 60 περιπολικά της Αμεσης Δράσης. Από την 1η Νοεμβρίου, οπότε και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή το «σχέδιο Θεοδωρικάκου», στο διάστημα από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 6 π.μ. θα περιπολούν 160 περιπολικά: τα 60 της Αμεσης Δράσης και τα 100 των Α.Τ.

 «Οι πολίτες μάς ζητούν ασφάλεια, να είναι και να νιώθουν ασφαλείς και γι’ αυτό ζητούν –και δικαίως– πολύ περισσότερη παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές», δήλωσε χθες ο κ. Θεοδωρικάκος, διευκρινίζοντας ότι η «πρόσθετη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής με 1.026 άνδρες και γυναίκες» θα ξεκινήσει από την προσεχή Δευτέρα. Χθες, ο νέος υπουργός επισκέφθηκε τα αστυνομικά τμήματα Καλλιθέας και Π. Φαλήρου, τα οποία ενισχύει με 25 και 20 νέους αστυνομικούς αντίστοιχα, ενώ τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε αρκετά ακόμα τμήματα της Διεύθυνσης Αθηνών, όπου θα διατεθούν συνολικά 320 αστυφύλακες. Την ίδια στιγμή πάντως, από τους νεοαποφοιτήσαντες αστυφύλακες, 50 θα διατεθούν στην Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ, πρώην ΜΑΤ), 20 στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και ακόμα 20 στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης, το γνωστό «100». 

Επιπλέον αστυνομικό προσωπικό, εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα αποδεσμευθεί χάρη στην ψηφιοποίηση διαδικασιών που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως η βεβαίωση του γνησίου υπογραφής, η επίδοση δικογράφων κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή