ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Σε αστυνομικό κλοιό η περιοχή – Μικρή ένταση το πρωί

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Σε αστυνομικό κλοιό η περιοχή – Μικρή ένταση το πρωί

Νωρίτερα, σημειώθηκε μικρή ένταση στη συγκέντρωση, με τους διαδηλωτές να ζητούν να τους αφήσουν να πλησιάσουν στο σχολείο

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανονικά προσήλθαν οι μαθητές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου τις δύο προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν επεισόδια. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του σχολείου και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όποιον δεν έχει σχέση με τη σχολική κοινότητα.

Την ίδια ώρα, μέλη φοιτητικών παρατάξεων (ΜΑΣ, ΕΑΑΚ) και εκπροσώπων ενώσεων εκπαιδευτικών και γονέων διαδηλώνουν στις γύρω οδούς.

Νωρίτερα, σημειώθηκε μικρή ένταση στη συγκέντρωση, με τους διαδηλωτές να ζητούν να τους αφήσουν να πλησιάσουν στο σχολείο.

Σύμφωνα με το thesstoday, οι διαμαρτυρόμενοι γονείς ανέφεραν πως ήρθαν εδώ για να στηρίξουν τους μαθητές που κάνουν μάθημα σε καθεστώς τρόμου, αφού χθες σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί μέσα στο σχολείο. «Δεν κουβαλάμε εμείς μπουκάλια και μολότοφ», τόνισαν.

Διαβάστε ακόμη: ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Ακροδεξιοί πανηγυρισμοί για τα επεισόδια

Όπλα, μαχαίρια και ρόπαλα στα σπίτια των συλληφθέντων

Σημειώνεται πως η αστυνομία προχώρησε χθς το απόγευμα σε νέες συλλήψεις, πριν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη. Μάλιστα, κατά τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκε ολόκληρο «οπλοστάσιο». 

Όπως τονίζει η ΕΛ.ΑΣ., χθες το απόγευμα στην περιοχή της Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα στην ίδια περιοχή.

Ομάδα ατόμων του εθνικιστικού χώρου, τα οποία επίσης συγκεντρώθηκαν στο σημείο, επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον των συγκεντρωμένων στην πλατεία Τερψιθέας, ωστόσο η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων τους απέτρεψε. Τα συγκεκριμένα άτομα επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών και εκτόξευσαν εναντίον τους διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλα κ.ά) καθώς και μία αυτοσχέδια εμπρηστική κατασκευή (μολότοφ).

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 20 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία ένα συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχετικά με τα πρωινά επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ, διακριβώθηκε η συμμετοχή δύο ακόμη ατόμων 19 και 20 ετών.

epeisodia-sti-stayroypoli-opla-machairia-kai-ropala-sta-spitia-ton-syllifthenton0

Διαβάστε ακόμη: Τρεις ακροδεξιοί θύλακες πίσω από τα επεισόδια

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 αεροβόλο πιστόλι και
  • 2 μαχαίρια.

Ακόμη πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία 15χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 περίστροφα αερίου και 6 φυσίγγια
  • 1 θήκη όπλου
  • 1 μαχαίρι και 1 σουγιάς
  • 1 κοντάρι
  • 1 ξύλινο μπαστούνι του μπέιζμπολ και
  • Μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου ιδιοκτησίας του 54χρονου πατέρα του, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, άπαντες οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν για τα κατά περίσταση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και παράβασης του Νόμου περί όπλων και με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή