ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΔΥ: Ποιος θα είναι ο νέος επικεφαλής – Επικρατέστερος ο Ζαούτης

Ακόμα και εντός της ημέρας μπορεί να ανακοινωθεί ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, όπως αναφέρει σήμερα η στήλη «Θεωρείο» της «Κ».

ΕΟΔΥ: Ποιος θα είναι ο νέος επικεφαλής – Επικρατέστερος ο Ζαούτης

Ακόμα και εντός της ημέρας μπορεί να ανακοινωθεί ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, όπως αναφέρει σήμερα η στήλη «Θεωρείο» της «Κ».

Ένα από τα πρόσωπα που είναι προς αξιοποίηση είναι αυτό του Θεοκλή Ζαούτη, όπως επίσης προ ημέρων είχε γράψει η «Κ». Η αρχική σκέψη ήταν να πάει σε κάποια νέα επιτροπή, η οποία προσώρας δεν υπάρχει στον ορίζοντα, καθώς η παρούσα θα παραμείνει ως έχει.

Συνεπώς το νέο σενάριο είναι ο κ. Ζαούτης να πάει επικεφαλής του ΕΟΔΥ, με τα άλλα δύο πρόσωπα που υπάρχουν στο τραπέζι να είναι της Παγώνας Λάγιου και του Χρήστου Χατζηχριστοδούλου. 

Εως χθες το βράδυ, σύμφωνα πάντα με τη στήλη, επικρατέστερος ήταν ο κ. Ζαούτης, ο οποίος έχει ένα εξαιρετικό βιογραφικό και καριέρα στις ΗΠΑ.

Στα συν είναι πως έχει προσωπική σχέση με τον νέο υπουργό Θάνο Πλεύρη, ενώ και ο Σωτήρης Τσιόδρας, που έχει πάντα βαρύνουσα σημασία η άποψή του, φέρεται να έχει εκφραστεί θετικά για το εν λόγω πρόσωπο.  

Ποιος είναι ο Θ. Ζαούτης

O Θεοκλής Ζαούτης είναι Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine και Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος κλινικής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN).

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 230 άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά διεθνούς εμβέλειας.

Συμμετέχει επίσης, σε πολλές συμβουλευτικές επιτροπές στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, όπως στα Centers for Disease Control and Prevention (CDC), National Institute of Health (NIH), American Academy of Pediatrics και European Society for Pediatric Infectious Diseases.

Έχει επιλεγεί ως μέλος της «προεδρικής συμβουλευτικής επιτροπής για την αντιμετώπιση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων» του Λευκού Οίκου (Presidential Advisory Committee for Combating Antibiotic-Resistant Bacteria).

Το 2009 έλαβε το βραβείο «Healthcare Epidemiology Pediatric Investigator Award» και το 2015 τιμήθηκε από την Pediatric Infectious Diseases Society με το βραβείο Distinguished Service Award.