«Πανόραμα Επιχειρηματικότητας» σε ανανεωμένη πλατφόρμα

«Πανόραμα Επιχειρηματικότητας» σε ανανεωμένη πλατφόρμα

Παρότι η πανδημία παραμένει, το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» επιμένει

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι η πανδημία παραμένει, το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» επιμένει. Αφού διένυσε ήδη μια επιτυχημένη δεκαετία και καθιερώθηκε ως δημοφιλής θεσμός, η μεγαλύτερη εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων επιστρέφει αύριο, για δύο ημέρες, λαμβάνοντας χώρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εξ ολοκλήρου σε ψηφιακό περιβάλλον. Στόχος του συνεδρίου είναι να γεφυρώσει μαθητές, φοιτητές και νέους ενδιαφερομένους με πάνω από 200 διακεκριμένους εισηγητές που θα τους μιλήσουν για την αγορά εργασίας, μεταδίδοντάς τους με αυτόν τον τρόπο τη σπίθα της επιχειρηματικότητας.

Η συμμετοχή των νέων ενδιαφερομένων στο ψηφιακό συνέδριο είναι δωρεάν.

«Με μεγάλη χαρά διοργανώνουμε το 2ο ψηφιακό “Πανόραμα”, πάντα με στόχο να βοηθήσουμε τους νέους μας να επιλέξουν την επαγγελματική κατεύθυνση που τους ταιριάζει», εξηγεί στην «Κ» ο ενθουσιώδης ιδρυτής του πολυσυνεδρίου και πρώην καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, κ. Ιορδάνης Λαδόπουλος. Σταθερή φιλοδοξία του εδώ και δεκαετίες είναι να χτίσει ένα σύστημα διαλόγου και αλληλεπίδρασης μεταξύ των φοιτητών και των επιχειρήσεων, διατηρώντας ζωντανή τη σχέση των νέων με το ελληνικό επιχειρείν.

Οποιος έχει παρακολουθήσει προηγούμενες συνεδρίες του «Πανοράματος» γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για τους διοργανωτές του συνεδρίου να ξεφύγουν από το στατικό μοντέλο μιας εκδήλωσης επαγγελματικού προσανατολισμού. Ετσι, ακόμη και στην ψηφιακή μορφή του και παρά τις προκλήσεις της έλλειψης φυσικής παρουσίας, το «Πανόραμα» βασίζεται στη διάδραση. Μέσω μιας ανανεωμένης ψηφιακής πλατφόρμας οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθούν πάνω από 65 εισηγήσεις των διακεκριμένων ομιλητών, να συμμετέχουν στις συζητήσεις με τις ερωτήσεις τους, να δικτυωθούν με στελέχη εταιρειών αλλά και να «βολτάρουν» σε πάνω από 40 διαδικτυακά περίπτερα σημαντικών επιχειρήσεων, όπου μπορούν να αναζητήσουν ανοιχτές θέσεις εργασίας και να επικοινωνήσουν με τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού.

«Η ψηφιακή υπόσταση της εκδήλωσης έχει ορισμένα πλεονεκτήματα που οι διά ζώσης δεν διαθέτουν, όπως το ότι μπορούν πολύ εύκολα να συμμετάσχουν φοιτητές και απόφοιτοι πανεπιστημίων από όλη την Ελλάδα», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Λαδόπουλος, τονίζοντας πως η συμμετοχή των νέων ενδιαφερομένων στο ψηφιακό συνέδριο είναι δωρεάν. «Επιπλέον, οι εταιρείες έχουν άμεση πρόσβαση στα βιογραφικά των συμμετεχόντων που επιλέγουν να τα αναρτήσουν, ενώ και οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν αίτηση για ανοιχτές θέσεις εργασίας με το πάτημα ενός κουμπιού», συμπληρώνει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή