Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Πατέλης της Χρυσής Αυγής 

Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Πατέλης της Χρυσής Αυγής 

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκτή κατά πλειοψηφία έκανε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών την αίτηση αποφυλάκισης του Πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η πλευρά του Πατέλη επικαλέστηκε ψυχολογικά θέματα του παιδιού του προσκομίζοντας ψυχιατρικές γνωματεύσεις. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός κατά την πρότασή του πρότεινε την αποφυλάκισή του, λέγοντας πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Πατέλης της Χρυσής Αυγής -1
ΙΝΤΙΜΕ

Η κατάθεσή του για τη δολοφονία Φύσσα

Στην απολογία του, το πρωτοπαλίκαρο της οργάνωσης είχε επιχειρήσει να πείσει ότι δεν είχε σχέση με τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Δεν έβαλα κανέναν να κάνει φόνο. Πραγματικά λυπάμαι που κατέληξε αυτό το παιδί. Το καταδικάζω αυτό που έγινε. Με πέταξαν στη φυλακή σαν σκουπίδι. Οταν με πήρε ο Ρουπακιάς και μου είπε ότι μαχαίρωσε κάποιον του είπα κόψε το λαιμό σου», είχε ισχυριστεί ο Γ. Πατέλης αρνούμενος το βαρύ κατηγορητήριο..

Αναφορικά με το πως μπήκε στην οργάνωση το 2011, ο Γ. Πατέλης είχε δηλώσει ότι τον «γοήτευσε» μια τελετή μνήμης για τα Ιμια: «Μου άρεσε πολύ αυτό που είδα. Είδα ανθρώπους να ψέλνουν το εθνικό ύμνο, είδα μια αγκαλιά ανθρώπων. Aρχισα να γνωρίζω μέσω Facebook παιδιά από τη Xρυσή Aυγη, όταν άρχισα να ψάχνω τι είναι αυτή η οργάνωση. Είχαμε κάνει ένα παρεάκι».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή