ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: Παρέμβαση εισαγγελέα για ιερέα που φέρεται να λειτούργησε ναό ενώ νοσούσε από κορωνοϊό

Έκλεισε λόγω κρουσμάτων το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Θερμή της Λέσβου

Μυτιλήνη: Παρέμβαση εισαγγελέα για ιερέα που φέρεται να λειτούργησε ναό ενώ νοσούσε από κορωνοϊό

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης προκάλεσε σύμφωνα με τον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ σειρά δημοσιευμάτων σχετικά με τη μετάδοση κορωνοϊού σε μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής και επισκεπτών του εορτάζοντος ναού του Αγίου Δημητρίου σε χωριό του Ευεργέτουλα της Λέσβου.

Η Εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία και πρέπει να περαιωθεί εντός 15ήμερου, προκειμένου να ελεγχθεί αν ο ιερέας του ναού λειτούργησε την παραμονή της γιορτής, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, και ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου ενώ νοσούσε από κορωνοϊό. Μάλιστα φέρεται ότι κοινώνησε μεγάλο αριθμό πιστών στη διάρκεια των θείων λειτουργιών εκείνη την ημέρα, αλλά και τις επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα το μεσημέρι, έκλεισε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Θερμή της Λέσβου. Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσεί η ηγουμένη και άλλες μοναχές της Μονής Ταβιθά. Ήδη στο μοναστήρι έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ελέγξουν το σύνολο των μοναχών και των εργαζομένων εκεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

•Τζανάκης: Υπάρχει τάση για 8.000 κρούσματα το επόμενο χρονικό διάστημα

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Ερευνητές ανακάλυψαν γονίδιο που διπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου από COVID-19

•Κορωνοϊός: Ανησυχία για τις έγκυες που νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις