Κορωνοϊός: Σχεδόν καθημερινά αρνητικά ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Σχεδόν καθημερινά αρνητικά ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν χθες 450 ασθενείς, εκ των οποίων 84% ήταν ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία της COVID-19 στη χώρα μας, καθώς την τελευταία εβδομάδα σχεδόν κάθε μέρα φέρνει και ένα νέο ρεκόρ στον αριθμό των διαγνώσεων της νόσου. Μία ημέρα πριν από την έναρξη των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα οποία οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να επισκέπτονται καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες και ανοικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης μόνο με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid και μοριακού PCR τεστ με την εξαίρεση των καταστημάτων τροφίμων και των φαρμακείων, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 6.909 νέα κρούσματα της COVID-19 στη χώρα μας σε σύνολο 263.150 εργαστηριακών τεστ. Στην Αττική καταγράφηκαν 1.516 νέα κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 1.124, στη Λάρισα 470, στην Αχαΐα 240 και στη Μαγνησία 238. 

Για άλλη μία ημέρα ο αριθμός των ασθενών που έχασαν τη μάχη με την COVID-19 ήταν υψηλός, αφού καταγράφηκαν 48 θάνατοι. Συνολικά από την αρχή της επιδημίας έχουν δηλωθεί 16.200 θάνατοι. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν χθες 450 ασθενείς, εκ των οποίων 84% ήταν ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Ωστόσο, σε ποσοστό 16% είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης (ΑΝΤ1), πρόκειται κατά κύριο λόγο για άτομα που είχαν εμβολιαστεί πριν από τον Μάρτιο. Οπως τόνισε, «η τρίτη δόση του εμβολίου είναι απαραίτητη» και σημείωσε ότι «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πλέον αυτή η τρίτη δόση συνδέεται άμεσα με τη συνολική ανοσία του ατόμου». Υπενθυμίζεται ότι από χθες όλοι οι εμβολιασμένοι άνω των 18 ετών έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν περάσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση ή δύο μήνες από τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson.

Εν τω μεταξύ, με ένα απλό self test εισέρχονται από σήμερα στους μεικτούς χώρους εστίασης, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και δημόσιες υπηρεσίες τα παιδιά ηλικίας έως 17 ετών. Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι θα ήταν άδικο για τα παιδιά κάτω των 12 ετών που δεν έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού αλλά και για τα παιδιά έως 17 ετών, όπου ακόμα τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά, να επιβάλλεται εργαστηριακός έλεγχος (rapid ή μοριακός). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή