ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματίνα Παγώνη: Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, πήραμε ράντζα δανεικά από το «Σωτηρία»

Με ζοφερά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στα νοσοκομεία η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Ματίνα Παγώνη: Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, πήραμε ράντζα δανεικά από το «Σωτηρία»

Με ζοφερά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στα νοσοκομεία η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Είχαμε μια πάρα πολύ δύσκολη η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου πήραμε ράντζα δανεικά από το Σωτηρία» επισήμανε στον ΣΚΑΪ σημειώνοντας πως «από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα».

Σχολιάζοντας φωτογραφία που έδειξε ο ΣΚΑΪ με ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου «Γεννηματάς», διευκρίνισε ότι αυτό συμβαίνει πλέον σε όλες τις κλινικές όχι μόνο σε μία. Μπήκαν δήλωσε δε, ράντζα και στην οφθαλμολογική κλινική που εκεί τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στη διαχείριση των ασθενών. 

Ματίνα Παγώνη: Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, πήραμε ράντζα δανεικά από το «Σωτηρία»-1

«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι είναι φοβερό», πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Προειδοποίησε παράλληλα ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. «Είναι τόσο πιεστική η κατάσταση και τα χειρότερα βέβαια είναι μπροστά μας δεν το συζητάμε. Όταν φτάσει σε ένα σημείο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί, με ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες γιατί υπάρχει αναστολή αδειών, καταλαβαίνετε ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ γιατί μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις».

Επανέλαβε επίσης την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό.

«Χρειάζεται καθολικός εμβολιασμός. ΤΑ COVID που μπήκαν στο Γεννηματάς είναι ηλικίας 28-45. Ήταν ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι, βαριές περιπτώσεις ειδικά παχύσαρκοι με υποκείμενα διασωληνώθηκαν», είπε και απέδωσε την έκρηξη των κρουσμάτων στον συνωστιμό των προηγούμενων ημερών που παρατηρήθηκε μεταξύ άλλων και στις παρελάσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Στην άβυσσο της COVID βουλιάζει η Ευρώπη

 Πανδημία: Ποιες προβλέψεις επαληθεύτηκαν, ποιες διεψεύστηκαν

Κορωνοϊός: Πώς θα γίνεται από σήμερα η είσοδος σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες 

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις