Πληροφορίες για πάνω από 8.000 κρούσματα

Πληροφορίες για πάνω από 8.000 κρούσματα

Μία ακόμη αρνητική επίδοση αναμένεται να σπάσει σήμερα καθώς οι πληροφορίες μιλούν για αριθμό που ίσως ξεπεράσει τα 8.000 περιστατικά μολύνσεων.

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη αρνητική επίδοση αναμένεται να σπάσει σήμερα καθώς οι πληροφορίες μιλούν για αριθμό που ίσως ξεπεράσει τα 8.000 περιστατικά μολύνσεων.

Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το νέο υψηλό ενδέχεται να παρασύρει προς τα πάνω και τους υπόλοιπους «σκληρούς» επιδημιολογικούς δείκτες, όπως τον αριθμό των θανάτων και των διασωληνωμένων.  

Σε ανάλογη εκτίμηση – που ενδεχομένως αποδειχθεί μετριοπαθής-  ότι τα κρούσματα Covid-19 στη χώρα είναι πιθανό να πλησιάσουν σήμερα τις 8.000, προχώρησε το πρωί ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι μετρήσεις ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής εμφανίζουν αύξηση της τάξεως του 61%.

«Όπως καταλαβαίνετε, αυτό ήδη μεταφράζεται σε αυξημένες εισαγωγές ήδη από χθες», τόνισε.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτός από την Αττική υψηλό είναι το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στη Θεσσαλία με πλέον πληττόμενες τη Μαγνησία την Λάρισα, τα Ιωάννινα.

Προβληματικές περιοχές εντοπίζονται και στην Πελοπόννησο, ιδίως δε στη Λακωνία και την Αρκαδία ενώ ακολουθούν σε επιβάρυνση η Μεσσηνία και η Αχαΐα.

Γκάγκα: Να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προστεθούν και νέες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα ώστε να καλυφθούν οι πολύ αυξημένες ανάγκες για περιστατικά ασθενών, τόσο σε μη covid όσο και σε covid.

Κατά την επίσκεψή της σήμερα το πρωί στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, το οποίο τις τελευταίες ημέρες δέχεται τεράστια πίεση από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, η κ. Γκάγκα επεσήμανε ότι «το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά ένα σύστημα που δέχεται επιπλέον εισαγωγές έχει μεγαλύτερη δυσκολία και θέλουμε να δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε».

«Εργαζόμενοι και γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και είμαστε κοντά τους. Γίνονται συνεχώς προσλήψεις προσωπικού με προκηρύξεις, πάνω από 2.500 γιατροί έχουν προσληφθεί και είναι σε εξέλιξη προκηρύξεις και επικουρικού προσωπικού. Πρόθεση και απόφαση μας είναι να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα, αλλά πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας και υπάρχει περίπτωση να μπούνε και καινούργια κρεβάτια και κλίνες, covid και no covid. Γίνεται σε συνεννόηση με τις Υγειονομικές Περιφέρειες σε ό,τι χρειάζεται», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μ. Γκάγκα: Πιθανή η ένταξη νέων κλινών από τον ιδιωτικό τομέα

• Το ΕΣΥ μπήκε ξανά στη δίνη της πανδημίας

• Γ. Οικονόμου: Το lockdown δεν βρίσκεται στο τραπέζι – Επίταξη γιατρών αν κριθεί αναγκαίο

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή