ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμερικανικό F-15 έχασε την καλύπτρα του εν πτήσει – Προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Λάρισα

Αξιωματούχος της Αμερικανικής Αεροπορίας Ευρώπης ανέφερε στο «kathimerini.gr» ότι στις 10 Νοεμβρίου ένα F-15E Strike Eagle έχασε την καλύπτρα του πάνω από ακατοίκητη περιοχή κοντά στο χωριό Λιβάδι – Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αεροπορική Βάση Λάρισας και κανείς δεν τραυματίστηκε

Αμερικανικό F-15 έχασε την καλύπτρα του εν πτήσει – Προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Λάρισα

Με ασφάλεια προσγειώθηκε στη Λάρισα αεροσκάφος F-15E Strike Eagle της 336ης Μοίρας της 4ης Πτέρυγας Μάχης Σέιμουρ Τζόνσον από τη Βόρεια Καρολίνα, που αυτήν την εποχή σταθμεύει στη Θεσσαλία στο πλαίσιο της άσκησης «Castle Forge».

Αξιωματούχος της Αμερικανικής Αεροπορίας Ευρώπης (USAFE) που εδρεύει στο Ραμστάιν αναφέρει στο «kathimerini.gr» ότι «στις 10 Νοεμβρίου ένα F-15E Strike Eagle έχασε την καλύπτρα του πάνω από μια ακατοίκητη περιοχή κοντά στο (χωριό) Λιβάδι.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αεροπορική Βάση Λάρισας και κανείς δεν τραυματίστηκε. Το περιστατικό αναφέρθηκε στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και επί του παρόντος πραγματοποιείται έρευνα».

Το F-15 που παρουσίασε τη βλάβη υποστηρίζει την άσκηση «Castle Forge» που, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της USAFE «φέρνει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και στοιχεία τους μαζί ώστε να επιδειχθεί μια αξιόπιστη και καθησυχαστική παρουσία στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».