Άμεση ανάλυση – Πιερία: Αυτά τα φαινόμενα δεν είναι γραφικά, είναι επικίνδυνα

Άμεση ανάλυση – Πιερία: Αυτά τα φαινόμενα δεν είναι γραφικά, είναι επικίνδυνα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η ιστορία με τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», πρέπει να παταχθεί εν τη γενέσει της.

Το πρωτοφανές επεισόδιο, σήμερα το πρωί σε γυμνάσιο του Αιγινίου της Πιερίας, όπου κάποιοι «θεματοφύλακες», συνέλαβαν, τον διευθυντή (!), του πέρασαν χειροπέδες και τον παρέδωσαν στην αστυνομία σαν «προδότη του έθνους», χτύπησε γερό καμπανάκι.

Πριν λίγες μέρες είχαν ενημερώσει την διεύθυνση του γυμνασίου και λυκείου οτι επιτάσσουν το σχολείο για τις ανάγκες στο όνομα του «συντάγματος».

Χθες κάποιοι άλλοι όμοιοί τους εμφανιστήκαν σε σχολείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και «προειδοποίησαν» τον διευθυντή ότι «παραβιάζει το σύνταγμα», απειλώντας πως θα επιστρέψουν.

Οι τύποι δεν είναι γραφικοί, είναι επικίνδυνοι, αν όχι, κάποιοι εξ αυτών, παλαβοί.

Σήμερα εμφανίστηκαν με χειροπέδες και απειλές, αύριο θα στηθούν έξω από σχολεία και νοσοκομεία με μαχαίρια και σιδερογροθιές. Σπέρνουν την αμφιβολία και τον φόβο στις ψυχές των ανθρώπων την πιο κρίσιμη ώρα της μάχης της ανθρωπότητας που δια της επιστήμης προσπαθεί να αναχαιτίσει τον σύγχρονο Αρμαγεδδώνα.

Στο αρρωστημένο (;) τους μυαλό φτιάχνουν ψεκασμένες «κυβερνήσεις», «συντάγματα», λειτουργούν καταστήματα με μαντζούνια και γιατροσόφια δήθεν για τον ιό αλλά για να κονομήσουν (κιόλας), οργανώνουν σιγά- σιγά «τάγματα εφόδου», αύριο θα εισβάλουν στις ΜΕΘ και θα τραβάνε τους ορούς και τις μάσκες από τους ασθενείς.

Έτσι κάπως είχαν ξεκινήσει και οι ιδεολογικοί τους «άγιοι» που έδερναν και σκότωναν μέχρις ότου, καθυστερημένα, αντιδράσει αποφασιστικά η πολιτεία και τους στείλει πίσω από τα κάγκελα.

Με τον αδιανόητο σημερινό τραμπουκισμό στην Πιερία, διέβησαν τον Ρουβίκωνα.

Δεν είναι «πλάκα».

Παίζουν με τον πόνο και την αγωνία της κοινωνίας, λειτουργούν ως οι καλύτεροι σύμμαχοι του ιού και πλασιέ της πανδημίας.

Έως τώρα οι έχοντες την ευθύνη για την προστασία (μας) της κοινωνίας, δείχνουν να μην τολμούν ή και να φοβούνται να «πατήσουν» στο κεφάλι το φίδι που έχει εισβάλει στην «κούνια του μικρού παιδιού».

Αν μάλιστα αληθεύει ότι είχαν υποβληθεί αναφορές και μηνύσεις για οχλήσεις κατά το προηγούμενο διάστημα από τους «θεματοφύλακες» προς την διεύθυνση του σχολείου, που εξελιχθήκαν σήμερα σε «σύλληψη», οι οποίες δεν ενεργοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες, τότε θα χρειαστεί οι αρχές, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, να ξυπνήσουν, πριν είναι αργά.

Υ.Γ. Έως την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές δεν υπήρχε καμία επίσημη αντίδραση από την τοπική ΕΛΜΕ, για το επεισόδιο στο Αιγίνιο.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή