Διατηρούν σταθερή την πτητική πορεία τους Aegean και Sky Express

Διατηρούν σταθερή την πτητική πορεία τους Aegean και Sky Express

Περιορισμένες έως μηδενικές είναι οι ακυρώσεις πτήσεων στις εγχώριες αεροπορικές εταιρείες το τελευταίο διάστημα, σε αντίθεση με τα όσα εκτυλίσσονται κυρίως στην αεροπορική αγορά των ΗΠΑ.

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορισμένες έως μηδενικές είναι οι ακυρώσεις πτήσεων στις εγχώριες αεροπορικές εταιρείες το τελευταίο διάστημα, σε αντίθεση με τα όσα εκτυλίσσονται κυρίως στην αεροπορική αγορά των ΗΠΑ. Οι εταιρείες είναι σε ετοιμότητα για τροποποιήσεις, ανάλογα με την εξέλιξη των δεδομένων της πανδημίας.

Ειδικότερα, το πτητικό πρόγραμμα της Aegean αμετάβλητο έως και τις 10 Ιανουαρίου. Ο έως τώρα προγραμματισμός τηρείται πιστά, με τις πτήσεις να εκτελούνται απρόσκοπτα χωρίς έκτακτα περιστατικά ακυρώσεων, εξηγούν στελέχη της εταιρείας στην «Κ». Τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των πληρωμάτων της εταιρείας είναι ιδιαίτερα υψηλά, τα μέτρα προστασίας τηρούνται πιστά και με αυστηρότητα, ενώ η εταιρεία προχωρεί συστηματικά σε προληπτικούς ελέγχους των πληρωμάτων της θωρακίζοντας εκτός από το προσωπικό της και το πτητικό της πρόγραμμα, σύμφωνα με εκπροσώπους της Αegean.

Αλλαγές από 10/1

Ωστόσο, μετά τις 10 Ιανουαρίου έχει ήδη ληφθεί η απόφαση να γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας, που περιλαμβάνουν μείωση συχνοτήτων και ακυρώσεις ορισμένων πτήσεων κυρίως λόγω των επιπτώσεων της μετάλλαξης «Ομικρον» του κορωνοϊού. Οι ακυρώσεις δεν θα είναι της τελευταίας στιγμής, για την αποφυγή του αιφνιδιασμού των ταξιδιωτών. Οι πρώτοι μήνες του έτους παραδοσιακά εμφανίζουν μικρότερη κινητικότητα σε μια αγορά όπως η ελληνική, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα. Ετσι αποφασίστηκε το ήδη περιορισμένο, σε ετήσια βάση, πρόγραμμα των πρώτων μηνών του έτους να μειωθεί σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Η απόφαση για μη τροποποίηση του προγράμματος των εορτών ήταν συνειδητή, σύμφωνα με στελέχη της Aegean που εξηγούν ότι ο επαναπροσδιορισμός των δρομολογίων τους επόμενους μήνες είναι αναπόφευκτος.

Το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, αποφεύγοντας τον αιφνιδιασμό των ταξιδιωτών.

Το πρόγραμμα των πτήσεων της Sky Express βρίσκεται στο λεγόμενο «χαμηλό χειμερινό», το οποίο σημαίνει ότι ο χειμώνας βρίσκει την εταιρεία με περιορισμένες πτήσεις λόγω εποχικότητας. Συνέπεια του χειμερινού προγράμματος είναι η τήρηση του προγραμματισμού, καθώς οι πτήσεις είναι ήδη σχετικά περιορισμένες. «Οσο μικρότερο είναι το πτητικό πρόγραμμα και όσο πιο σύντομοι οι προορισμοί (η διάρκεια πτήσεων), τόσο μεγαλύτερη ευελιξία διαθέτει μια αεροπορική εταιρεία», εξηγεί στην «Κ» η Βασιλική Χρηστίδη, γενική διευθύντρια της IOGR, στην οποία ανήκει η Sky Express. Εξάλλου, τα ποσοστά νόσησης μεταξύ των πληρωμάτων της εταιρείας είναι ιδιαίτερα χαμηλά, με την κ. Χρηστίδη να αποδίδει τα ευνοϊκά στατιστικά στο γεγονός ότι η εταιρεία τηρεί αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας από τον κορωνοϊό, καθώς και στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των εργαζομένων της. «Οι κυβερνήτες μας είναι κατά 100% εμβολιασμένοι, ενώ και τα πληρώματα καμπίνας επίσης είναι σε υψηλά ποσοστά εμβολιασμένα», εξηγεί η κ. Χρηστίδη. Ως προς τους πιλότους της εταιρείας, ακόμα και οι λίγοι που αντιστέκονταν στον εμβολιασμό αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αυτόν προκειμένου να λάβουν μέρος στην επανεκπαίδευσή τους. Χωρίς τον εμβολιασμό δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν την επανεκπαίδευση, ούτε να λάβουν μέρος στις σχετικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ποσοστά πληρότητας

Επίσης, τα σχετικά χαμηλά ποσοστά πληρότητας που παρατηρούνται στις πτήσεις της Sky Express και το συντηρητικό της πρόγραμμα περιορίζουν την πιθανότητα μετάδοσης του ιού, εκτιμούν στελέχη της εταιρείας. Το σοβαρότερο πρόβλημα παρατηρείται στις ΗΠΑ, όπου η κινητικότητα ενόψει Χριστουγέννων ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που ενισχύθηκε από την προσφορά χαμηλών ναύλων στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή