Θεσσαλονίκη: Φως στο μυστήριο του υπόγειου ήχου

Θεσσαλονίκη: Φως στο μυστήριο του υπόγειου ήχου

Μια βάνα σε δευτερεύουσα δεξαμενή υδροδότησης φαίνεται ότι ήταν η πηγή του επίμονου βουητού, που ταλαιπώρησε επί ένα μήνα τους κατοίκους των Μετεώρων της Θεσσαλονίκης.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια βάνα σε δευτερεύουσα δεξαμενή υδροδότησης φαίνεται ότι ήταν η πηγή του επίμονου βουητού, που ταλαιπώρησε επί ένα μήνα τους κατοίκους των Μετεώρων της Θεσσαλονίκης. Η έρευνα που πραγματοποίησε χθες τα ξημερώματα πολυάριθμο συνεργείο της ΕΥΑΘ, απέδωσε καρπούς και αν όλα εξελιχθούν ομαλά, η επίμονη όχληση θα τερματιστεί.

Συνεργείο της ΕΥΑΘ εντόπισε χθες τα ξημερώματα την πηγή του θορύβου σε μία βάνα δευτερεύουσας δεξαμενής υδροδότησης.

Τα συνεργεία της ΕΥΑΘ διασκορπίστηκαν στις δεξαμενές υδροδότησης της περιοχής και σε διάφορα σημεία του δικτύου τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε και ξεκινούσε το βουητό από το υπέδαφος. «Πραγματοποιήσαμε έρευνα σε όλο το σύστημα ύδρευσης, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από την περιοχή όπου εντοπίζεται το πρόβλημα», λέει στην «Κ» η Νόπη Θεοδωρίδου, γενική διευθύντρια της ΕΥΑΘ. «Αφήνοντας ένα συνεργείο στη δεξαμενή της Πολιχνιώτισσας, που είναι μια δευτερεύουσα δεξαμενή χωρίς αντλιοστάσιο, περίπου 2,5 χλμ. από την πηγή του θορύβου, διαπιστώσαμε έναν μικρό θόρυβο από κάποια από τα εξαρτήματα της ύδρευσης. Το συνεργείο ανοιγόκλεισε μια βάνα και ενημερώθηκε από το συνεργείο που βρισκόταν στο σημείο με τον μεγαλύτερο θόρυβο ότι αυτός σταματούσε. O θόρυβος αυτός μεταφερόταν μέσω του αγωγού και με το φαινόμενο του συντονισμού προκαλούσε το γνωστό βουητό».

Το αξιοσημείωτο, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, είναι ότι η συγκεκριμένη βάνα δεν παρουσίαζε πρόβλημα. «Θα επαναλάβουμε το πείραμα απόψε (σ.σ. χθες το βράδυ) και θα προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις ή αντικαταστάσεις εξοπλισμού. Εργάζομαι εδώ και αρκετές δεκαετίες σε συστήματα ύδρευσης και δεν έχω συναντήσει κάτι ανάλογο. Ελπίζουμε ότι αυτό ήταν το πρόβλημα και θα δώσουμε τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών», καταλήγει η κ. Θεοδωρίδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή