Έκρηξη στη Γλυφάδα: Η ταυτότητα των ενοίκων θα δείξει τους δράστες

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Η ταυτότητα των ενοίκων θα δείξει τους δράστες

Τον στόχο της βόμβας που πυροδοτήθηκε χθες τα ξημερώματα σε συγκρότημα διαμερισμάτων στη Γλυφάδα αναζητούν οι Αρχές.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα μεταξύ των ενοίκων του συγκροτήματος διαμερισμάτων επί της οδού Οινόης, όπου χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε έκρηξη βόμβας, πραγματοποιούν τα στελέχη της Ασφάλειας, προκειμένου αποσαφηνίσουν ποιος εξ αυτών ήταν ο στόχος της επίθεσης. Μέχρι αργά χθες τη νύχτα δεν είχαν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα, διευκρινίζοντας ότι η βόμβα πυροδοτήθηκε στην είσοδο συγκροτήματος που αποτελείται από δύο πενταώροφες πολυκατοικίες και ως εκ τούτου απαιτείται χρόνος έως ότου αποκτηθεί σαφής εικόνα.

Η έκρηξη έγινε στις 3.30 π.μ., προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε δύο αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στον δρόμο, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια στην είσοδο του κτιριακού συγκροτήματος, καθώς και των παρακείμενων κτιρίων. Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας, που πήγαν στο σημείο, δεν εντόπισαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι δράστες πυροδότησαν μασούρια δυναμίτιδας.

Στο σημείο της έκρηξης μετέβησαν αρχικά αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Ωστόσο, στη διάρκεια της ημέρας χθες αποφασίστηκε η έρευνα να ανατεθεί στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας. Στελέχη της υπηρεσίας συγκέντρωναν χθες πληροφορίες για τους ενοίκους του κτιριακού συγκροτήματος, ενώ αναζητούσαν βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στο σημείο και ενδεχομένως κατέγραψαν τις κινήσεις των βομβιστών.

Πιθανολογείται ότι η βομβιστική επίθεση αποτελεί μήνυμα προς κάποιον από τους διαμένοντες στα πολυτελή διαμερίσματα. Σε αυτούς συγκαταλέγονται ένας ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, καθώς και μια γυναίκα που συνδέεται με εφοπλιστή, δίχως, πάντως, να υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιος από αυτούς ήταν ο στόχος των βομβιστών. Πιο καθαρή εικόνα για τη στόχευση και τα κίνητρα των δραστών αναμένεται να υπάρξει τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή