«Ας αφήσουν τη Δικαιοσύνη μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις»

«Ας αφήσουν τη Δικαιοσύνη μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις»

Σε δήλωση με ιδιαίτερη σημασία προέβη η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, σε μια χρονική συγκυρία που οι απαξιωτικές αναφορές για τη Δικαιοσύνη πληθαίνουν από πολιτικούς και όσους διατυπώνουν δημόσιο λόγο.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δήλωση με ιδιαίτερη σημασία προέβη η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, σε μια χρονική συγκυρία που οι απαξιωτικές αναφορές για τη Δικαιοσύνη πληθαίνουν από πολιτικούς και όσους διατυπώνουν δημόσιο λόγο.

Η πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου στη δήλωσή της τονίζει την ανάγκη να μείνει η Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις, ενώ κάνει λόγο για προσπάθεια εργαλειοποίησής της με στόχο την απαξίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις δικαστικές αρχές.

Η δήλωση της προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου συμπίπτει με δηλώσεις πολιτικών που έχουν επικριθεί, όπως οι πρόσφατες του βουλευτή Παύλου Πολάκη αλλά και άλλες, ενώ στις δικαστικές αρχές είναι ανοικτές σημαντικές υποθέσεις που είτε έχουν πολιτικό πρόσημο είτε ενδιαφέρουν σφόδρα την κοινή γνώμη.

«Oσοι επιθυμούν», αναφέρει η κ. Γεωργίου στη δήλωσή της, «πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες».

«Ας αφήσουν τη Δικαιοσύνη μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις»-1
Η δήλωση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρίας Γεωργίου, έρχεται σε μια συγκυρία που οι απαξιωτικές αναφορές για τον θεσμό
πληθαίνουν.

Και ενώ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου με τη δήλωσή της σηματοδοτεί την ανάγκη να αποφευχθούν μικροπολιτικές δηλώσεις που βλάπτουν τους θεσμούς, ο Παύλος Πολάκης με δήλωσή του έξω από τον Αρειο Πάγο, όπου βρέθηκε για να συμπαρασταθεί στον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος είχε κληθεί σε απολογία για την υπόθεση της Novartis, επανέλαβε απαξιωτικές για τη Δικαιοσύνη διατυπώσεις, την ίδια ώρα που οι ανακρίσεις για την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Χθες είχε κληθεί σε απολογία ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιάννης Φιλιππάκης, που αντιμετωπίζει κατηγορίες μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί για τις 16 Φεβρουαρίου.

Ο εκδότης της εφημερίδας Documento, δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης έλαβε προθεσμία για τις 18 Φεβρουαρίου προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί για την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων για τη Novartis, ενώ για να του συμπαρασταθούν είχαν συγκεντρωθεί περί τα 200 άτομα και αρκετοί πολιτικοί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους τους οι Παύλος Πολάκης, Γιώργος Τσίπρας και άλλοι.

Ο συνήγορός του Γιάννης Μαντζουράνης υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι υπάρχει πολιτική χροιά στη δίωξη του δημοσιογράφου, ενώ ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο ίδιος, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, οι ανακριτικές διαδικασίες για την υπόθεση, που έχει φθάσει στη Δικαιοσύνη με απόφαση της Βουλής και σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με κεντρικό πρόσωπο της ανακριτικής διαδικασίας τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος έχει παραπεμφθεί μαζί με μη πολιτικά πρόσωπα για σειρά αδικημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή