Μόνο μέσα σταθερής τροχιάς χθες στην Αθήνα

Μόνο μέσα σταθερής τροχιάς χθες στην Αθήνα

Χωρίς οδικά μέσα παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η Αττική, με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να έχουν αποσυρθεί στα αμαξοστάσια από το μεσημέρι της Δευτέρας.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς οδικά μέσα παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η Αττική, με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να έχουν αποσυρθεί στα αμαξοστάσια από το μεσημέρι της Δευτέρας. Η σφοδρή χιονόπτωση οδήγησε σε ακινητοποίηση των οδικών μέσων, τα οποία δεν είχαν ανοιχτούς δρόμους να διανύσουν. Η απόφαση για επιστροφή λεωφορείων και τρόλεϊ στη βάση τους ελήφθη προχθές το μεσημέρι, όταν διαπιστώθηκε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα σφοδρές και οι δρόμοι ήταν πλέον απροσπέλαστοι. Η απόφαση ελήφθη πριν από την ακραία επιδείνωση του καιρού, καθώς κρίθηκε ότι τα οχήματα δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια. Ωστόσο η πρωτεύουσα έμεινε και χθες χωρίς λεωφορεία, ενώ η εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα κρίνει το εάν και πώς θα κινηθούν τα μέσα σήμερα. Την ίδια στιγμή, η κήρυξη γενικής αργίας και για σήμερα περιορίζει την ανάγκη μετακινήσεων, χωρίς ωστόσο να την εξαλείφει.

Η κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή 1 του μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) σταδιακά επεκτάθηκε χθες στο τμήμα μεταξύ «Πειραιά» και «Ειρήνης». Τα προβλήματα προκάλεσε η πτώση δένδρων και κλαδιών στις γραμμές. Κανονικά, σχεδόν σε όλο το μήκος τους κινούνται οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 του μετρό. Ωστόσο δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο. Το τραμ από την πλευρά του κυκλοφορεί τμηματικά. Ειδικότερα, η γραμμή 6 «Σύνταγμα – Πικροδάφνη» τερματίζει στη στάση «Φιξ», ενώ η γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος» έχει ως τερματικό σταθμό τη στάση «Παλ. Δημαρχείο», λόγω πτώσης δέντρων στη σιδηροτροχιά και στην εναέρια γραμμή. Ο τρόπος κίνησης των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας αναμενόταν να αποφασιστεί αργά χθες το βράδυ, κατόπιν αξιολόγησης των καιρικών συνθηκών και της κατάστασης του παγετού στους δρόμους.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το χάος με τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς χθες καταργήθηκαν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC 50 και 52 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), οι αμαξοστοιχίες IC 51 και 53 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) όπως και οι 884-885 (Αθήνα – Καλαμπάκα / Καλαμπάκα – Αθήνα). Για χθες ήταν προγραμματισμένη η εκτέλεση των δρομολογίων του προαστιακού μετά τις 12 το μεσημέρι (Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο, Κιάτο – Αεροδρόμιο, Αθήνα – Χαλκίδα). Το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου (Προαστιακός Πατρών, Κατάκολο – Ολυμπία, Διακοπτό – Καλάβρυτα) και βορείως του Παλαιοφαρσάλου (Λάρισα – Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα – Λάρισα – Βόλος, Εδεσσα – Φλώρινα, Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Δράμα) λειτούργησε κανονικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT