Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Η ανακοίνωση της πλοιoκτήτριας εταιρείας

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Η ανακοίνωση της πλοιoκτήτριας εταιρείας

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το πλήρωμα του πλοίου επενέβη άμεσα για να σβήσει τη φωτιά, ενώ ο κυβερνήτης και το προσωπικό του Ομίλου ειδοποίησαν έγκαιρα τις αρχές και έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαχειριστούν το περιστατικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος Grimaldi και επισημαίνει πως ρυμουλκά κατευθύνονται προς το Euroferry Olympia προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια και να συνδράμουν στη διαχείριση του περιστατικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 04:12 (τοπική ώρα) ο κυβερνήτης του πλοίου επικοινώνησε με τα κεντρικά του Ομίλου ενημερώνοντας ότι έχει ξεσπάσει φωτιά στο γκαράζ νούμερο 3. Το πλήρωμα του πλοίου επενέβη άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς με εξοπλισμό του σκάφους, ενώ ο κυβερνήτης και το πλήρωμα, μέσω της ομάδας έκτακτης ανάγκης, ειδοποίησαν έγκαιρα τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχές και έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διαχειριστούν το περιστατικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για την ασφάλεια των επιβαινόντων, ο κυβερνήτης αποφάσισε ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν όλοι το πλοίο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι άνθρωποι που εκκένωσαν το πλοίο διασώθηκαν από ένα σκάφος των ιταλικών αρχών και ένα της ελληνικής ακτοφυλακής που βρίσκονταν στην περιοχή. Αυτές οι μονάδες κατευθύνονται προς το λιμάνι της Κέρκυρας, όπου ο Όμιλος θα προσφέρει βοήθεια στους διασωθέντες.

Στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, καθώς και 51 (Ιταλοί και Έλληνες) μέλη του πληρώματος. Επιπλέον, το πλοίο μεταφέρει 153 επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά και ρυμουλκούμενα), καθώς και 32 επιβατικά οχήματα. Δεν έχει εντοπιστεί διαρροή καυσίμου στη θάλασσα, ενώ φαίνεται ότι δεν κινδυνεύει η σταθερότητα του πλοίου.

Έχουν ναυλωθεί ρυμουλκά που κατευθύνονται προς το Euroferry Olympia (κατασκευής 1995) με στόχο να προσφέρουν βοήθεια και να διαχειριστούν το έκτακτο περιστατικό.

Το πλοίο Euroferry Olympia (κατασκευής 1995) φέρει ιταλική σημαία και εκτελεί για λογαριασμό της εταιρείας Grimaldi Group Grimaldi Euromed S.p.A. τα καθημερινά δρομολόγια Πρίντεζι-Ηγουμενίτσα. Το πλοίο κατέπλευσε σήμερα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 01:20 (τοπική ώρα) και ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στο Πρίντεζι στις 09:00.

Η διοίκηση του Ομίλου Grimaldi εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν και θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για να πέσει φως στο περιστατικό».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Φόβοι για αγνοούμενους επιβάτες μετά την πρώτη καταμέτρηση

Μεταφέρονται στην Κέρκυρα 278 επιβαίνοντες – Ένα άτομο στο νοσοκομείο (βίντεο)

Στις φλόγες πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας – Σε σωσίβιες λέμβους οι επιβάτες 

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή