Ανδραβίδα: Το πρόσωπο-κλειδί για το έγκλημα

Ανδραβίδα: Το πρόσωπο-κλειδί για το έγκλημα

Εναν άνδρα αναζητούσαν μέχρι αργά χθες οι αστυνομικές αρχές στην Ηλεία, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο-κλειδί για την εξιχνίαση του τετραπλού εγκλήματος που διαπράχθηκε στην Ανδραβίδα.

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Εναν άνδρα αναζητούσαν μέχρι αργά χθες οι αστυνομικές αρχές στην Ηλεία, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο-κλειδί για την εξιχνίαση του τετραπλού εγκλήματος που διαπράχθηκε στην Ανδραβίδα, με θύματα τον 32χρονο πατέρα, την 37χρονη μητέρα και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας δύο και τριών ετών.

Η αστυνομία άρχισε να αναζητάει τον συγκεκριμένο άνδρα λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος, όταν δηλαδή τα πρώτα στοιχεία έδειχναν ότι ο θάνατος των τεσσάρων μελών της οικογένειας ήταν εγκληματική ενέργεια.

Εκτός από την Ανδραβίδα, οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον άνδρα και σε γειτονικές περιοχές με τη βοήθεια προσώπων που τον γνώριζαν. Οι προσπάθειες αυτές δεν έφεραν αποτέλεσμα και χθες το πρωί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του, χωρίς πάλι να τον εντοπίσουν, ενώ μέχρι αργά χθες συνέχιζαν να τον αναζητούν.

Οσον αφορά τις έρευνες στο σπίτι των θυμάτων, οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο βρήκαν τις σορούς του 32χρονου και της 37χρονης τοποθετημένες πάνω σε τρέιλερ στην αποθήκη του οικήματος, ενώ το ηλικίας τριών ετών παιδί βρέθηκε πάνω σε κλινοσκεπάσματα στο δάπεδο της αποθήκης, δίπλα από το τρέιλερ. Οσον αφορά το άλλο παιδί, ηλικίας δύο ετών, αυτό βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι από τον 12χρονο αδελφό του.

Η αστυνομία αναζήτησε τον άνδρα στο σπίτι του και σε γειτονικές περιοχές, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα έως αργά χθες.

Παράλληλα, η πρώτη αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος το βράδυ της Τετάρτης έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες, αφού είχε κοπεί η ηλεκτροδότηση. Ομως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα τραύματα που έφεραν οι σοροί του άνδρα και της γυναίκας παρέπεμπαν σε πλήγματα από πυροβόλο όπλο, ενώ οι σοροί των βρεφών έφεραν ίχνη ασφυκτικού θανάτου. Χθες το πρωί έγινε νέα αυτοψία από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, όπου συγκεντρώθηκαν στοιχεία, ενώ τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στις τέσσερις σορούς αναμένονται σήμερα το μεσημέρι.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει έρευνες μέσα στο σπίτι για να βρουν δακτυλικά αποτυπώματα και δείγματα DNA, ενώ αξιοποιούν και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Στο μεταξύ, το τετραπλό έγκλημα έχει ένα ακόμα τραγικό πρόσωπο. Πρόκειται για τον 12χρονο γιο της 37χρονης από προηγούμενο γάμο, ο οποίος ήταν ο πρώτος που μπήκε στο σπίτι μετά το φονικό. Αντικρίζοντας το δύο ετών αδελφάκι του κατάλαβε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και αμέσως μετά το πήρε και άρχισε να αναζητάει βοήθεια από τους περιοίκους. Οι τελευταίοι κάλεσαν ασθενοφόρο, το βρέφος διακομίστηκε στο κέντρο υγείας, αλλά όπως διαπιστώθηκε ήταν ήδη νεκρό. Μάλιστα λόγω του σοκ που έχει υποστεί, ο 12χρονος δεν ήταν σε θέση μέχρι αργά χθες να μιλήσει στους αστυνομικούς.

Το ζευγάρι, με καταγωγή από την Αλβανία, έμενε τα τελευταία χρόνια στην Ανδραβίδα έχοντας νοικιάσει το σπίτι στο οποίο κατοικούσε και προσπαθούσε με πολλές δυσκολίες να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή