Πειραματικά σχολεία: Αντιδράσεις στο Μαράσλειο

Πειραματικά σχολεία: Αντιδράσεις στο Μαράσλειο

Οριστική είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας το 26ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Κολωνάκι να μετατραπεί σε Πειραματικό. Για το θέμα υπάρχουν οξύτατες αντιδράσεις γονέων, οι οποίοι σχεδιάζουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστική είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας το 26ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Κολωνάκι να μετατραπεί σε Πειραματικό. Για το θέμα υπάρχουν οξύτατες αντιδράσεις γονέων, οι οποίοι σχεδιάζουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι «νέα σχολεία προστίθενται από το σχολικό έτος 2022-2023 στο δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ) σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ετσι, από 62 ΠΠΣ που λειτουργούσαν το σχολικό έτος 2019-2020, επεκτείνονται σε 120». Στη χθεσινή απόφαση υπάρχουν οκτώ σχολεία που μετατρέπονται σε Πειραματικά. Βεβαίως, τα φώτα στρέφονται στο 26ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Μαράσλειο, για τη μετατροπή του οποίου σε Πειραματικό υπάρχουν αντιδράσεις.

Ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στα Πειραματικά Σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η εισαγωγή στα Πειραματικά Δημοτικά γίνεται με κλήρωση, και οι τυχεροί μαθητές περνούν αυτόματα και στο Πειραματικό Γυμνάσιο. Ετσι, μετά τη μετατροπή του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου στην Πλάκα σε Πρότυπο, τα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Μαρασλείου έμειναν χωρίς σύνδεση με κάποιο γυμνάσιο. Γι’ αυτό η διοικούσα επιτροπή των Πρότυπων και Πειραματικών εισηγήθηκε να μετατραπεί σε Πειραματικό το 26ο Γυμνάσιο και έπειτα από δύο χρόνια και το 26ο Λύκειο.

«Πρόκειται για απόφαση προβληματική που ελήφθη με αυταρχικό τρόπο, και παρά τις αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών. Θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής σε βάθος χρόνου», ανέφερε χθες στην «Κ» ο κ. Γιώργος Γιούλος, πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 15ου Δημοτικού Αθηνών που «τροφοδοτεί» το 26ο Γυμνάσιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, 28 μαθητές της Στ’ τάξης του 15ου Δημοτικού έχουν δηλώσει πρόθεση να φοιτήσουν στο 26ο Γυμνάσιο. Τώρα, σύμφωνα με βάση την απόφαση του υπουργείου, θα φοιτήσουν σε κοντινά συμβατικά γυμνάσια στο Παγκράτι και πέριξ της Πλατείας Μαβίλη. Ο κ. Γιούλος ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζεται κατάθεση αίτησης ακύρωσης της υπουργικής απόφασης.

Η πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 15/3 μέχρι και την Πέμπτη 31/3. Για την εισαγωγή μαθητών στην εισαγωγική τάξη των Πειραματικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022-2023 θα οργανωθεί δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση την Παρασκευή 6 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή