Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για το δαιμόνιο εγκληματικό σχέδιο της Ρούλας Πισπιρίγκου να δολοφονήσει με βασανιστικό και φρικτό τρόπο την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.
Από το διαβιβαστικό της αστυνομίας που υπάρχει στη δικογραφία, αποκαλύπτεται ότι την παραμονή της δολοφονίας της άτυχης μικρής, η μητέρα της, ουσιαστικά προανήγγειλε την αποτρόπαιη πράξη της.
Επι λέξει, όπως έχουν καταθέσει νοσηλευτές και γιατροί τους είπε: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα», αφήνοντας άφωνους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που είχαν πια αρχίσει να υποπτεύονται τις κινήσεις της, καθώς είχαν αποφασίσει και της είχαν αφαιρέσει την δυνατότητα να χορηγεί αυτή τα φάρμακα στο παιδάκι μέσω γαστροστομίας.
Το κατηγορητήριο που συντάσσεται σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, που θα απολογηθεί τη Δευτέρα στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα, εκτιμάται από δικαστικές και εισαγγελικές αρχές ως «δεμένο» και χωρίς αμφισβήτηση καθώς:
- Βασίζεται σε λεπτομερείς τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
- Από αυτές προκύπτει, χωρίς αμφισβήτηση, ότι το άτυχο παιδάκι είχε λάβει την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη, που δεν περιλαμβανόταν σε καμία φαρμακευτική αγωγή που του χορηγείτο κατά τη μακρά διάρκεια της νοσηλείας του.
- Η ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας που ανιχνεύτηκε στο αίμα της μικρής ήταν πολύ μεγάλη και θανατηφόρα.
- Επίσης κατά τη νοσηλεία της 9χρονης τον περασμένο Ιανουάριο στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου και κατέληξε δολοφονημένη από τη μητέρα της, μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών επιβεβαιώνουν τα σοβαρά ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων.
Διότι:
– Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μόνη της με το άτυχο παιδάκι της όταν έπαθε σπασμούς, συνέπεια της χορήγησης κεταμίνης, ενώ η ίδια ειδοποίησε τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, όταν η 9χρονη είχε ουσιαστικά αποβιώσει. Μάλιστα νοσηλεύτρια περιγράφει, πως την είδε όταν βγήκε από το δωμάτιο του παιδιού για να φωνάξει τους γιατρούς και της έδωσε την εντύπωση ότι πήγαινε για να ζητήσει απλά κάτι, όπως ένα σεντόνι.
– Οταν πήγε με την Τζωρτζίνα που ήταν εγκεφαλικά ανάπηρη και τετραπληγική στο Παίδων τον Ιανουάριο που μας πέρασε, η κατηγορούμενη ζήτησε μονόκλινο και ρώτησε τεχνηέντως αν υπάρχουν κάμερες για να βεβαιωθεί, ότι δεν γίνονται περιστατικά κλοπής και το σημαντικότερο:
– Έπεισε τους γιατρούς ότι ξέρει να χορηγεί φάρμακα μέσω γαστροστομίας στο παιδάκι, κάτι που έκανε ως την παραμονή του θανάτου του, όταν οι γιατροί πια την είχαν υποπτευθεί για τους σπασμούς του παιδιού και την είχαν αποκλείσει από την χορήγηση των φαρμάκων στο παιδί.
⁃ Οταν το παιδάκι πάθαινε σπασμούς ήταν μόνο με τη μάνα του.
⁃ Και την τελευταία φορά, όταν πια το παιδί έφυγε με βασανιστικό και φρικτό θάνατο, ο πατέρας του είχε αποχωρήσει από το νοσοκομείο πριν από δύο ημέρες, και τότε το παιδί άρχισε να εμφανίζει σπασμούς και τελικά κατέληξε, χωρίς όπως αναφέρεται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις να υπάρχει κάτι που να προμήνυε κάτι τέτοιο.
Αναλυτικά αποσπάσματα από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας που αποτελεί περίληψη των σημαντικότερων στοιχείων της ογκωδέστατης δικογραφίας:
Από την Υπηρεσία μας εξετάστηκε το σύνολο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τόσο στο Ωνάσειο όσο και στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.
Κατά τη νοσηλεία στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί.
Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα.
Οταν το παιδί μεταφέρθηκε και πάλι στο Παίδων, η Πισπιρίγκου σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, που συνόδευε το παιδί, ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της.
Το πρώτο βράδυ της νοσηλείας στο δωμάτιο του παιδιού ήταν και ο πατέρας, όλες τις άλλες ημέρες μόνον η Πισπιρίγκου.
Κάποια από τα φάρμακα που χορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια από την γαστροστομία που έφερε για τη σίτιση του.
Η Πισπιρίγκου δήλωσε, ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι’ αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί.
Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει τη χορήγηση των φαρμάκων η Πισπιρίγκου, αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα.
Σημειώνεται ότι στις 27 Ιανουαρίου του 2022 αποχώρησε ο πατέρας και έμεινε μόνον η Πισπιρίγκου μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας που συνέβη δύο ημέρες αργότερα.
Επίσης η μητέρα του παιδιού, σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, μόλις πήγε στο Παίδων, ζήτησε να μάθει, αν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο για να αποφεύγονται κλοπές.
Κρίσιμη ημέρα
29 Ιανουαρίου 2022
Λίγο πριν από τις 2.30 μία από τις νοσηλεύτριες αντιλαμβάνεται την Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας, σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή.
Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι η κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Οταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο και μάλιστα σοβαρό, ενημέρωσε την γιατρό π ου εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού, γιατρός και νοσηλευτές.
Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο, είδαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, δεν ακουγόταν , ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφιγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα 15.50 κατέληξε.
Αξιολόγηση της τοξικολογικής έκθεσης.
Ο θάνατος επήλθε συνέπεια θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία. Στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5 ml ανά ml. (Εδώ αναφέρεται λεπτομερώς τί είναι η κεταμίνη). Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσει η κεταμίνη είναι από 5 ως 20 λεπτά.
Σταχυολόγηση προανακριτικού υλικού.
Το επεισόδιο εξελίχθηκε ραγδαία κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη.
Η μάνα ήταν συνέχεια παρούσα και κοντά στο παιδί, ήταν εκείνη ήταν που ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο, τεχνηέντως ρώτησε για τις κάμερες και δήλωσε ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα μέσω γαστροστομίας. Στις 28 Ιανουαρίου μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, η μάνα είπε στους γιατρούς αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα».
Προβλέποντας ουσιαστικά το μεγάλο επεισόδιο του παιδιού που τελικά συνέβη και οδήγησε στον θάνατό του. Τα λεγόμενα της έκαναν αίσθηση στους γιατρούς γιατί από τα δεδομένα που είχαν τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο.
Στο Παίδων τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση του πατέρα. Όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο εκείνη ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί.