Υπόθεση Πισπιρίγκου: Εντολή για ανάσυρση του τάμπλετ

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Εντολή για ανάσυρση του τάμπλετ

Είχε ταφεί μαζί με την Τζωρτζίνα – Με γρήγορους ρυθμούς «τρέχουν» οι έρευνες

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στις δικαστικές έρευνες για το στυγερό έγκλημα της Πάτρας που έχει οδηγήσει στη φυλακή τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την αποτρόπαιη και βασανιστική δολοφονία της 9χρονης κόρης της.

Η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα, που χειρίζεται τον βαρύ φάκελο μιας υπόθεσης που έχει παγώσει το πανελλήνιο, διέταξε χθες το άνοιγμα του τάφου του άτυχου παιδιού προκειμένου να αφαιρεθεί το τάμπλετ που είχε το κορίτσι και το οποίο, με προτροπή της μάνας του, ενταφιάστηκε μαζί του με τον ισχυρισμό ότι ήταν το αγαπημένο του αντικείμενο. Η απόφαση της ανακρίτριας προέκυψε μετά την κατάθεση του πατέρα των άτυχων παιδιών, Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος δήλωσε με δική του πρωτοβουλία ότι στηρίζει την κατηγορία εις βάρος της συζύγου του (πολιτική αγωγή) και επιβεβαίωσε στην ανακρίτρια τα περί τάμπλετ.

Επειτα από αυτή την εξέλιξη και ενώ η ανάκριση «τρέχει» με πολύ γρήγορους ρυθμούς, οι έρευνες για το στυγερό έγκλημα της Πάτρας αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον. Ηδη η ανακρίτρια ξεκίνησε από χθες την εξέταση γιατρών που κατά καιρούς και σε πολλά νοσοκομεία είχαν παράσχει ιατρικές υπηρεσίες στο άτυχο παιδί. Αλλωστε στη δικογραφία υπάρχουν ήδη 70 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που επιβεβαιώνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις τοξικολογικές εξετάσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο θάνατος της 9χρονης προκλήθηκε από τη χορήγηση μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που δόθηκε από τη μητέρα της.

Παράλληλα, οι δύο εισαγγελείς που έχουν οριστεί για την έρευνα σχετικά με τον θάνατο των άλλων δύο, μικρότερων, παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη «τρέχουν» τις διαδικασίες προκειμένου να αποκαλυφθεί ποια ήταν η αιτία του αιφνίδιου θανάτου τους, που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί. Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αλλά και ομάδα ιατροδικαστών, διερευνούν τις συνθήκες θανάτου των δύο παιδιών που συνέβησαν το 2019 και το 2021.

Την ίδια ώρα, η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, που είναι πλέον προφυλακισμένη για τη στυγερή δολοφονία της μεγαλύτερης σε ηλικία κόρης της, παραμένει ψυχρή και αμετανόητη, δεν έχει ομολογήσει την πράξη που της αποδίδεται παρά τα αδιάσειστα στοιχεία του κατηγορητηρίου, ενώ αδιάσειστα χαρακτήρισε τα στοιχεία της κατηγορίας και ο πατέρας των παιδιών που κατέθεσε στην ανακρίτρια.

Και ενώ η κοινή γνώμη παγωμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις για το στυγερό έγκλημα της Πάτρας, η ταυτόχρονη διεξαγωγή πολλών δικών για ειδεχθή εγκλήματα δημιουργεί ένα βαρύ κλίμα στην κοινή γνώμη.

Ηδη χθες ξεκίνησε και η εκδίκαση της υπόθεσης για την αποτρόπαιη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν πριν από ένα χρόνο στα Γλυκά Νερά με δράστη τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για τη δολοφονία της συζύγου του, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας στο πλαίσιο του εγκληματικού σεναρίου που είχε παρουσιάσει ο δράστης, ότι η Καρολάιν δολοφονήθηκε από ληστές που μπήκαν στο σπίτι. Αλλωστε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συγκλόνισε την κοινή γνώμη όχι μόνο για το στυγερό έγκλημα, αλλά και για το γεγονός, όπως και η Ρούλα Πισπιρίγκου, ότι για καιρό επιχειρούσε να εμφανιστεί ως χαροκαμένος σύζυγος που θρηνούσε την απώλεια της αγαπημένης του.

Και η Ρούλα Πισπιρίγκου, πριν συλληφθεί, με δεκάδες συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης, επιχειρούσε να πείσει ότι ήταν μια χαροκαμένη μάνα, ενώ και μετά την προσωρινή κράτησή της ακόμα ισχυρίζεται ότι είναι αδικημένη και δεν έχει σχέση με το έγκλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή