Δημόσιο: «Άνοιξε» ο νέος κύκλος κινητικότητας

Δημόσιο: «Άνοιξε» ο νέος κύκλος κινητικότητας

Υποβολή αιτημάτων μέχρι 17/4 – Εως το τέλος Μαΐου η ψήφιση του νόμου για πριμ παραγωγικότητας και νέο σύστημα αξιολόγησης.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριμ παραγωγικότητας, νέο τρόπο αξιολόγησης και δυνατότητα μετακίνησης μέσω της κινητικότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους φέρνει το υπουργείο Εσωτερικών. Ο νόμος που αφορά το πριμ παραγωγικότητας και το νέο σύστημα αξιολόγησης για τους δημοσίους υπαλλήλους θα έχει ψηφιστεί έως το τέλος Μαΐου, εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας χθες στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο υπουργός τόνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί 20 εκατομμύρια ευρώ για την εφαρμογή του νέου συστήματος επιβράβευσης στον δημόσιο τομέα. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο σχετικός νόμος βρίσκεται «στην τελική ευθεία» από την αρχή του χρόνου, ωστόσο η κατάθεσή του στη Bουλή διαρκώς μετατίθεται. Οπως προβλέπεται, το νέο σύστημα αξιολόγησης θα θέτει συγκεκριμένους στόχους που θα πρέπει να επιτευχθούν είτε σε επίπεδο υπαλλήλου είτε σε επίπεδο ομάδας.    

Στο μεταξύ, ενεργοποιήθηκε από το υπ. Εσωτερικών ο πρώτος κύκλος κινητικότητας για το 2022 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους στην πλατφόρμα https://hr.apografi.gov.gr έως την Κυριακή 17 Απριλίου.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας συνολικά 15.722 αιτήματα φορέων, εκ των οποίων τα 14.577 αφορούν μετάταξη και τα 1.145 απόσπαση και οι προσφερόμενες θέσεις σε υπουργεία, φορείς του Δημοσίου και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr

Κάθε υπάλληλος μπορεί να καταθέσει αίτημα για μετακίνηση σε έως δέκα θέσεις, οι οποίες μπορούν να είναι σε έως και τρεις διαφορετικούς φορείς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν τη μετακίνησή τους σε θέση η οποία αφορά την ίδια ειδικότητα και βαθμολογική βαθμίδα, αλλά ανώτερης εκπαίδευσης εφόσον έχουν τα προσόντα (έχουν, για παράδειγμα, λάβει στο μεταξύ μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών), ενώ, εφόσον εγκριθεί η μετακίνησή τους, θα εργαστούν με την ίδια σχέση εργασίας. Οι υπάλληλοι μπορούν να ζητήσουν να μετακινηθούν μέσω του συγκεκριμένου μηχανισμού εφόσον έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από τον διορισμό ή την προηγούμενη μετακίνησή τους, ή εφόσον έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα παραμονής σε μια θέση, όπως π.χ. ισχύει για τις παραμεθόριες περιοχές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους στην πλατφόρμα https://hr.apografi.gov.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή