Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια και 11,5 έτη στον δολοφόνο των Γλυκών Νερών

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια και 11,5 έτη στον δολοφόνο των Γλυκών Νερών

Στην ανωτάτη των ποινών, ισόβια, καταδίκασε ομοφώνως το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη στυγερή δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανωτάτη των ποινών, ισόβια, καταδίκασε ομοφώνως το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη στυγερή δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το δικαστήριο συνεκτίμησε τη σκληρότητα του εγκλήματος, αλλά και ότι ο δράστης μετά τη δολοφονία της Καρολάιν θανάτωσε τον σκύλο της οικογένειας και σκηνοθέτησε αιματηρή ληστεία για να δικαιολογήσει την αποτρόπαιη πράξη του.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα, όπως ζήτησε η υπεράσπισή του, ενώ ομοφώνως του επέβαλε βαριά ποινή 10 ετών κάθειρξη για τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας και 21.000 ευρώ χρηματική ποινή. Συνολικά, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και πρόσθετη ποινή κάθειρξης έντεκα ετών και έξι μηνών, καθώς προστέθηκε και η ποινική κύρωση για την παραπλάνηση των Αρχών.

«Τα ισόβια», τόνισε η εισαγγελέας, «είναι η πιο δίκαιη ποινή για τη δολοφονία της Καρολάιν».

Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας Ευγενία Σταθουλοπούλου σε μια συγκλονιστική αγόρευση έκανε λόγο για έγκλημα εκ προμελέτης, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Η εισαγγελέας Ευγενία Σταθουλοπούλου τόνισε ότι κατά την τέλεση του εγκλήματος «είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητάς του».

Η εισαγγελική λειτουργός, αφού αξιολόγησε κάθε πτυχή της υπόθεσης, υπογράμμισε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητάς του», σημειώνοντας πως «όταν ξεκίνησε να φράζει τις αεροπόρους οδούς της Καρολάιν είναι βέβαιο ότι ένιωθε τους κραδασμούς από την ασφυξία». «Κατά την κρίση μου», πρόσθεσε, «είχε χρόνο να κάνει πίσω βλέποντας τα συμπτώματα της γυναίκας του. Τα 60 δευτερόλεπτα είναι μεγάλος χρόνος για να κάνει πίσω. Δεν λειτούργησε καμία αναστολή».

«Ο μηχανισμός του θανάτου τέθηκε ενώ το θύμα κοιμόταν», είπε η εισαγγελέας, ενώ αναφερόμενη στον ισχυρισμό του πως έχασε τον έλεγχο από ένα επεισόδιο, όταν η άτυχη Καρολάιν, κατά τον Αναγνωστόπουλο, πέταξε τη μικρή τους με βίαιο τρόπο, κατέρριψε την άποψη του κατηγορουμένου, λέγοντας πως το έγκλημα έγινε για έναν καβγά.

«Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή», πρόσθεσε η εισαγγελέας, δηλώνοντας ότι «ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές δεν μπορεί να επικαλεστεί. Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό και δείχνει την προμελέτη. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης», ανέφερε και συνέχισε: «Ακόμη και το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος, καταρρίφθηκε όταν εναπέθεσε το παιδί στο σώμα της νεκρής μάνας. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητάς του. Ηξερε ότι η προσοχή θα στρεφόταν στο παιδί και σε εκείνον που βγήκε αλώβητος από μια αιματηρή ληστεία. Με πλήρη βεβαιότητα ο ισχυρισμός πρέπει να απορριφθεί».

«Καταδείχθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας», υπογράμμισε η εισαγγελέας, «ότι το smartwatch και τα 17 βήματα που κατέγραψε, ήταν οι κινήσεις των χεριών της. Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι μπορεί να ακούσουν οι γείτονες. Ούτε κατά διάνοια δεν είναι πιστευτό ότι την άφησε όταν νόμιζε ότι έχει λιποθυμήσει. Την άφησε όταν βεβαιώθηκε ότι ήρθε το τέλος της», τόνισε χαρακτηριστικά η δικαστική λειτουργός, η οποία έκανε λόγο για «θεία δίκη…» όταν μίλησε για την παράλειψη του κατηγορουμένου να αφαιρέσει το ρολόι της Καρολάιν από το χέρι της, αφού αυτό έδωσε στοιχεία που βοήθησαν να «ξεκλειδώσει» η υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά τις πράξεις του μετά τη στυγερή δολοφονία, η κυρία Σταθουλοπούλου υποστήριξε ότι επιβεβαιώνουν τη θέση της περί προμελετημένου εγκλήματος, καθώς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θανάτωσε τον σκύλο της οικογένειας, σκηνοθέτησε τη ληστεία, ενώ επί 37 ημέρες υποδυόταν το θύμα μιας αιματηρής ληστείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή