«Κουκουλοφόρος άνδρας 40 ετών άρπαξε τον Ράινερ»

«Κουκουλοφόρος άνδρας 40 ετών άρπαξε τον Ράινερ»

Σε εγρήγορση βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης η αστυνομία, εξαιτίας της υπόθεσης αρπαγής ανήλικου αγοριού από την περιοχή της Κηφισιάς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εγρήγορση βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης η αστυνομία, εξαιτίας της υπόθεσης αρπαγής ανήλικου αγοριού από την περιοχή της Κηφισιάς. Ο Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, 6 ετών, απήχθη από έναν άνδρα με καλυμμένο πρόσωπο, που επιβίβασε με τη βία το παιδί σε λευκό βαν και εξαφανίστηκε.

Ο δικηγόρος της μητέρας του αγοριού, Χρήστος Οικονομάκης, περιέγραψε, μιλώντας στην «Κ», τα όσα συνέβησαν. «Ηταν λίγο μετά τις 20.40 το βράδυ. Εκείνη την ώρα το παιδί βρισκόταν με τη γιαγιά του στο σπίτι τους και άκουσε θόρυβο στην πόρτα. Θεώρησε ότι είναι η μητέρα του και όταν άνοιξε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών με κουκούλα το άρπαξε και το απομάκρυνε».

Το περιστατικό ερευνούν η ΕΛ.ΑΣ. και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Παράλληλα, για την υπόθεση ενημερώθηκαν και οι συνοριακές αρχές, καθώς, όπως εξήγησε ο κ. Οικονομάκης, «είναι πολύ πιθανό να γίνει προσπάθεια να βγάλουν το παιδί στο εξωτερικό».

Οι έρευνες των Αρχών εστιάζουν στην έντονη αντιδικία που υπάρχει μεταξύ των γονιών του παιδιού για την επιμέλειά του.

Οι Αρχές εστιάζουν στην έντονη αντιδικία που υπάρχει μεταξύ των γονιών του παιδιού για την επιμέλειά του.

Οπως εξήγησε ο κ. Οικονομάκης, ο πατέρας του παιδιού είναι Νορβηγός και, εδώ και καιρό, βρίσκεται σε αντιδικία με τη μητέρα του 6χρονου για την επιμέλεια.

«Εχει εκδοθεί απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο αλλά και το Εφετείο Αθηνών, που έχουν κρίνει πως το παιδί δεν πρέπει να φύγει και να πάει στη Νορβηγία. Παλαιότερα είχε κάνει και ο πατέρας μήνυση στη μητέρα και, αφού προηγήθηκε η έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εις βάρος της, η υπόθεση μπήκε με διάταξη στο αρχείο. Βέβαια, δεν γνωρίζουμε εάν η αρπαγή του παιδιού σχετίζεται με την αντιδικία αυτή», σημείωσε ο κ. Οικονομάκης.

Η δικηγόρος του πατέρα του ανηλίκου, πάντως, Πατρινιά-Μαρία Αδαμοπούλου, διευκρίνισε ότι «οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις καταλήγουν ότι η μητέρα παρανόμως κρατεί το παιδί στην Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή