Χαρτογραφώντας την εγκληματικότητα στην Αθήνα

Χαρτογραφώντας την εγκληματικότητα στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης παρέδωσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο μελέτη με τα 11 σημεία όπου καταγράφεται αυξημένη παραβατικότητα.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μήνα μετά τη δημόσια έκκληση για συνάντηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, την οποία απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τη φράση «Τάκη, έχουμε πρόβλημα», οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χθες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Παρά το γεγονός ότι και από τις δύο πλευρές τονίστηκε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη περιορίστηκε σε μια ανάρτηση στα social media, ενώ από την πλευρά του δήμου δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης, στην οποία παραβρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ο δήμαρχος παρέδωσε στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον «μαύρο χάρτη της εγκληματικότητας στην Αθήνα», όπου καταγράφονται τα 11 σημεία στην πόλη με αυξημένη παραβατικότητα. Πηγές του Δήμου Αθηναίων σημείωναν ότι έχει πραγματοποιηθεί έρευνα σε βάθος, κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώνονταν πληροφορίες από όλες τις υπηρεσίες του. Παράλληλα στον Δήμο Αθηναίων έχουν φτάσει εκατοντάδες καταγγελίες και μηνυτήριες αναφορές από πολίτες. «Συγκεντρώνοντας για καιρό τώρα όλες τις πληροφορίες γνωρίζουμε όχι μόνο τις περιοχές, αλλά και τις συγκεκριμένες οδούς και πλατείες όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα», σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Τονίζουν μάλιστα ότι «ο χάρτης της παραβατικότητας περιέχει και πληροφορίες για το είδος της παραβατικότητας που αναπτύσσεται σε κάθε περιοχή».

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έθεσε επίσης το θέμα της αλλαγής του μοντέλου αστυνόμευσης στην πόλη με την παρουσία αστυνομικών σε όλες τις κοινότητες, έτσι ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες από τη μια και από την άλλη να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους επίδοξους παραβάτες. Ο κ. Μπακογιάννης εστίασε ιδιαίτερα στο θέμα της μικροεγκληματικότητας που απασχολεί τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι κοινός στόχος είναι η αντιμετώπιση της «εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, με έμφαση στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του εμπορίου ναρκωτικών και του παραεμπορίου». Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν από την πλευρά του υπουργείου, τονίστηκε ότι από τον Μάρτιο έως και χθες είχαν συλληφθεί 1.000 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται σε ΠΡΟΚΕΚΑ (Προαναχωρησιακά Κέντρα). Μιλώντας στην «Κ» ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι θα ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη, στο μέτρο του δυνατού.

Σημείωσε επίσης ότι συμφωνεί απολύτως να ενισχυθεί αριθμητικά η δύναμη της δημοτικής αστυνομίας στην Αθήνα, εφόσον το αποφασίσει η κυβέρνηση, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά «μακάρι να αποκτήσουν και περισσότερες αρμοδιότητες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή