Ξεφουσκώνει σταδιακά το κύμα της COVID-19

Ξεφουσκώνει σταδιακά το κύμα της COVID-19

Μείωση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων στην εβδομάδα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχωρεί το τελευταίο κύμα της COVID-19 στη χώρα μας. Την προηγούμενη εβδομάδα, όλοι οι βασικοί δείκτες της επιδημίας, από τις νέες διαγνώσεις, τον δείκτη μεταδοτικότητας έως και τους θανάτους ασθενών με τη νόσο, ήταν εμφανώς μειωμένοι σε σύγκριση με την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Ειδικότερα, την εβδομάδα 1 έως 7 Αυγούστου καταγράφηκαν 100.421 κρούσματα (9.626 ανά εκατομμύριο πληθυσμού), αριθμός μειωμένος σε σχέση με την εβδομάδα που προηγήθηκε κατά 19%. Το 21% των περιστατικών αυτών αφορούσε επαναλοιμώξεις. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 314 θανάτους ασθενών COVID-19, έναντι 355 που είχαν δηλωθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί στη χώρα μας συνολικά 31.722 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Μειωμένος ήταν για πρώτη φορά σε αυτό το επιδημικό κύμα και ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι: 120 την Κυριακή 7 Αυγούστου, έναντι 138 την Κυριακή 31 Ιουλίου. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν 2.343 εισαγωγές ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία της επικράτειας, δηλαδή περίπου 200 λιγότερες συγκριτικά με την εβδομάδα που προηγήθηκε αυτής (2.558 εισαγωγές).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η μείωση στον αριθμό των διαγνώσεων καταγράφεται σχεδόν στο σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας. Καθαρή αύξηση καταγράφεται μόνο στην Κέα (46%), στην Κάλυμνο (37%), στη Λέσβο (28%), στη Μεσσηνία (16%), στη Χίο και στη Λήμνο (14%).

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε οριακή αύξηση στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 των αστικών λυμάτων της Αττικής, ενώ σύμφωνα με τις μετρήσεις του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για τον κορωνοϊό, στην Πάτρα το ιικό φορτίο υπερδιπλασιάστηκε (+224%).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή