Γιατροί: Στο ΕΣΥ με ευέλικτη εργασιακή σχέση

Γιατροί: Στο ΕΣΥ με ευέλικτη εργασιακή σχέση

Σε προκηρύξεις θέσεων γιατρών μερικής απασχόλησης σε περιοχές ή σε ειδικότητες όπου δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς να καλύψουν τα κενά των μονάδων υγείας του ΕΣΥ προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προκηρύξεις θέσεων γιατρών μερικής απασχόλησης σε περιοχές ή σε ειδικότητες όπου δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς να καλύψουν τα κενά των μονάδων υγείας του ΕΣΥ προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας. Οπως ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σε νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η αναπλ. υπουργός Μίνα Γκάγκα και το οποίο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το επόμενο διάστημα –πιθανόν και την προσεχή εβδομάδα– εξετάζεται να υπάρχει πρόβλεψη και για προκηρύξεις θέσεων μερικής απασχόλησης γιατρών. Aυτό θα γίνεται στοχευμένα είτε σε ειδικότητες είτε σε περιοχές όπου βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις για θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. «Υπάρχουν πολλά νησιά που έχουν ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι δεν επιθυμούν τη σκληρή σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης», σημείωσε ο κ. Πλεύρης, προσθέτοντας ότι εάν σε αυτές τις περιπτώσεις δοθεί η δυνατότητα μιας ευέλικτης εργασιακής σχέσης, όπου οι γιατροί θα διαθέτουν ένα μέρος του χρόνου τους για το ΕΣΥ χωρίς να χάνουν τη δυνατότητα και του ιδιωτικού έργου, αυτομάτως το σύστημα καθίσταται πολύ πιο ελκυστικό.

Παράλληλα, το υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει στη διασύνδεση περιφερειακών νοσοκομείων με νοσοκομεία αναφοράς στα μεγάλα αστικά κέντρα. «Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί ο γιατρός που βρίσκεται, λόγου χάρη, σε ένα νησί να έχει τη δυνατότητα ένα διάστημα του χρόνου να μπορεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο με το οποίο διασυνδέεται και να παραμένει επιστημονικά ενεργός έχοντας μια αναφορά και σε ένα μεγάλο νοσοκομείο», εξήγησε ο κ. Πλεύρης. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον νέο χάρτη υγείας που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας και βάσει του οποίου θα προχωρήσει και η αναδιοργάνωση του ΕΣΥ. Οπως εξήγησε, «δυστυχώς, γιατί πρέπει να λέμε τα πράγματα με μια ειλικρίνεια, πολλές φορές οι υγειονομικές δομές δεν γίνονταν με γνώμονα τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών, αλλά με στόχευση να ικανοποιούνται μικροπολιτικά συμφέροντα στην κάθε περιοχή. Αυτό το οποίο κάνουμε τώρα είναι ότι αποτυπώνουμε τις ανάγκες που υπάρχουν και πλέον οι δομές θα ικανοποιούν αυτές τις ανάγκες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή