Ιχνη του «Κλόντι» και σε νέα δολοφονία – Εντολή από τη φυλακή

Ιχνη του «Κλόντι» και σε νέα δολοφονία – Εντολή από τη φυλακή

Ο Αλβανός ισοβίτης Κλοντιάν Λεκοτσάι, καταδικασμένος για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, κατηγορείται ως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας ενός 39χρονου Ελληνα Ρομά το μεσημέρι της 31ης Ιουλίου, στην Αγία Βαρβάρα

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλβανός ισοβίτης Κλοντιάν Λεκοτσάι, καταδικασμένος για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, κατηγορείται ως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας ενός 39χρονου Ελληνα Ρομά το μεσημέρι της 31ης Ιουλίου, στην Αγία Βαρβάρα. Αυτό προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησε για την υπόθεση το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Ως φυσικός αυτουργός συνελήφθη 37χρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται μάλιστα να ομολόγησε την πράξη του. Εντοπίσθηκε την Τετάρτη στο Χαϊδάρι σε έλεγχο δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και μάλιστα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν δύο όπλα. Τα στελέχη της Ασφάλειας, πάντως, σημειώνουν ότι είχαν ήδη επιβεβαιώσει προανακριτικά την εμπλοκή του στη δολοφονία. Σχεδίαζαν, δε, να προχωρήσουν στη σύλληψη σήμερα, κατά τη μετάβασή του στο Α.Τ. Πετρούπολης, όπου έδινε το «παρών» μετά την αποφυλάκισή του, τον Μάιο. Εκτός του φόνου του 39χρονου Ρομά, ο συλληφθείς ταυτοποιήθηκε, στο πλαίσιο της έρευνας, και ως ο δράστης μιας απόπειρας δολοφονίας που έγινε το βράδυ της 15ης Ιουλίου σε καφετέρια στην περιοχή του Αγίου Παύλου Αθηνών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ενημέρωσης, η ταυτοποίηση του φερόμενου ως δράστη επετεύχθη χάρη σε βίντεο από τα σημεία των ένοπλων επιθέσεων. «Στον φόνο στην Αγία Βαρβάρα, του έπεσε η μάσκα με την οποία είχε κρύψει τα χαρακτηριστικά του και καταφέραμε να διακρίνουμε το πρόσωπό του», ανέφερε σχετικά αστυνομική πηγή. Και στη δεύτερη περίπτωση, όμως, οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι κατάφεραν να διακρίνουν το πρόσωπό του στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν στην καφετέρια.

Ο Αλβανός ισοβίτης Κλοντιάν Λεκοτσάι κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία ενός 39χρονου Ελληνα Ρομά.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι αστυνομικοί έδειξαν τις φωτογραφίες σε μάρτυρες των δύο επιθέσεων, οι οποίοι κατέθεσαν ενόρκως ότι αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του συλληφθέντος τον δράστη. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στο καφέ όπου έγινε η απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του 36χρονου Αλβανού.

Τα στελέχη της Ασφάλειας αποδίδουν τον φόνο στην Αγία Βαρβάρα στον ανταγωνισμό για τον έλεγχο διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή, καθώς δράστης και θύμα είχαν στο παρελθόν ανάμειξη σε υποθέσεις διακίνησης ηρωίνης και κοκαΐνης. Αντίθετα, για την επίθεση στο καφέ στον Αγιο Παύλο τα δεδομένα δεν είναι ξεκάθαρα. Ο τραυματίας δεν έχει ανάμειξη σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και το συμβάν αποδίδεται περισσότερο σε προσωπικά κίνητρα. Η ηθική αυτουργία εις βάρος του Κλοντιάν Λεκοτσάι προκύπτει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν βρεθεί στο παρελθόν μαζί του στην ίδια φυλακή και οι οποίοι καταθέτουν ότι σε μεταξύ τους συζητήσεις, ο «Κλόντι» είχε εκφράσει τη βούλησή του να δολοφονήσει τον 39χρονο Ελληνα Ρομά. Το θύμα, εξάλλου, φέρεται να ανήκε σε ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά για λογαριασμό του έγκλειστου ισοβίτη. Αντίθετα, δεν στοιχειοθετήθηκε ανάμειξή του στην απόπειρα δολοφονίας στον Αγιο Παύλο.

Ο Λεκοτσάι είχε κατηγορηθεί ως αρχηγικό μέλος της επονομαζόμενης «μαφίας του Κορυδαλλού» και είχε καταδικαστεί σε ισόβια για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού, τον Οκτώβριο του 2017. Η εξέλιξη της έρευνας υποχρεώνει τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής να ερευνήσει τυχόν ανάμειξη του συλληφθέντος και του φερόμενου ως εντολέα του και σε άλλα, ανεξιχνίαστα συμβόλαια θανάτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή