Στο αρχείο ξανά η υπόθεση Θάνου

Στο αρχείο ξανά η υπόθεση Θάνου

Ιδια κατάληξη με την πρώτη έρευνα είχε και η νέα που διεξήγαγε η Οικονομική Εισαγγελία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αρχείο τέθηκε για δεύτερη φορά η υπόθεση που αφορά τις καταγγελίες του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, που είχε εξαπολύσει βαρύτατες κατηγορίες κατά της επίτιμης προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου. Η δεύτερη κατά σειρά έρευνα διενεργήθηκε από την Οικονομική Εισαγγελία και, όπως έγινε γνωστό με χθεσινή ανακοίνωση της κ. Θάνου, το αποτέλεσμά της υπήρξε και πάλι υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου. Η δεύτερη έρευνα για τις καταγγελίες Βγενόπουλου που αφορούσαν μη νόμιμες απαιτήσεις από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου προκειμένου να τακτοποιηθούν ποινικές υποθέσεις του, μέσω τρίτου προσώπου, ξεκίνησε με αφορμή τη δημοσιοποίηση από γνωστό ιστότοπο (iefimerida.gr) ηχητικού ντοκουμέντου με σχετικές συνομιλίες για τις καταγγελίες Βγενόπουλου.

Η πρώτη έρευνα είχε γίνει από την επίτιμη αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη, που επίσης κατέληξε σε αρχειοθέτηση. Η ανακοίνωση της Βασιλικής Θάνου για τη δεύτερη αρχειοθέτηση των εις βάρος της καταγγελιών αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ουδόλως αποδείχθηκαν οι καταγγελίες του Α. Βγενόπουλου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου». Τη δεύτερη έρευνα διενήργησε ο εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης, ο οποίος υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία, που είχε αναλάβει και τη σχετική διερεύνηση της υπόθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή