Κοκαΐνη σε φορτίο με μπανάνες: Σε εξέλιξη έρευνα για το ποιος «φύτεψε» τα ναρκωτικά στο ψυγείο του κοντέινερ

Κοκαΐνη σε φορτίο με μπανάνες: Σε εξέλιξη έρευνα για το ποιος «φύτεψε» τα ναρκωτικά στο ψυγείο του κοντέινερ

Τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένα στον ψυκτικό χώρο του εμπορευματοκιβωτίου που βρίσκεται στο πίσω μέρος αυτού και είναι αποκομμένο από το κεντρικό φορτίο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών για το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που «φύτεψαν» τα 16 κιλά κοκαΐνης στο κοντέινερ με μπανάνες που εντοπίστηκε από ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές οι οποίες μίλησαν στο kathimerini.gr, τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένα στον ψυκτικό χώρο του εμπορευματοκιβωτίου που βρίσκεται στο πίσω μέρος αυτού και είναι αποκομμένο από το κεντρικό φορτίο. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι το πότε τοποθετήθηκαν στο ψυγείο τα ναρκωτικά και από ποιόν. 

«Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στον ψυκτικό χώρο που είναι αποκομμένος από το κεντρικό φορτίο. Στην κεντρική είσοδο του κοντέινερ υπήρχε μία συρμάτινη σφραγίδα η οποία δεν έχει παραβιαστεί. Στο πίσω μέρος που βρίσκεται το ψυγείο δεν υπάρχει σφραγίδα και ως εκ τούτου, με δεδομένο ότι είναι συνεχώς προσβάσιμο και κατά τη μεταφορά και κατά την φόρτωση, ερευνάται το πότε τοποθετήθηκαν εκεί τα ναρκωτικά και από ποιον. Ενδεχομένως κάποιος, ακόμα και μέλος του πληρώματος, να τα έκρυψε εκεί εκ των υστέρων, ή την ώρα που το κοντέινερ βρισκόταν στο πλοίο που το μετέφερε» σημείωσαν χαρακτηριστικά. 

Ο έλεγχος στο συγκεκριμένο κοντέινερ έγινε κατόπιν επιλογής του από τον ειδικό αλγόριθμο ανάλυσης κινδύνου. Όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές «το σύστημα ανάλυσης κινδύνου είναι πολύ εξελιγμένο. Όταν κάποιο εμπορευματοκιβώτιο έρχεται από περιοχές όπως το Εκουαδόρ ή η Κόστα Ρίκα λογίζεται ως φορτίο που χρειάζεται έλεγχο. Οι ελεγκτές, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα έμπειροι, το πέρασαν από μηχάνημα X-RAY και κατάφεραν να εντοπίσουν το σημείο που βρίσκονταν τα ναρκωτικά»

Όπως προαναφέρθηκε το κοντέινερ προέρχονταν από την Κόστα Ρίκα και είχαν τελικό προορισμό την Κροατία. Το ειδικό αυτοκινούμενο Χ-RAY μηχάνημα σκάναρε το εμπορευματοκιβώτιο και εντόπισε στον χώρο των μηχανημάτων ψύξης ένδειξη οργανικού υλικού. Εκεί βρέθηκαν οι 14 συσκευασίες με τα 16 κιλά κοκαΐνης, η αξίας της οποίας ανέρχεται σε 650.000 ευρώ.

Κοκαΐνη σε φορτίο με μπανάνες: Σε εξέλιξη έρευνα για το ποιος «φύτεψε» τα ναρκωτικά στο ψυγείο του κοντέινερ-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή